Tech 4 feb 2019 Mark Hofman

Netflix gaat het begin van al jouw favoriete series veranderen

Naast films en series van derde partijen, heeft Netflix ook voldoende eigen werk te bieden. De Originals zijn in grote getale te vinden op het platform en vanaf nu ook voorzien van een zeer indrukwekkende logo-animatie. Maar dan ook echt. 

Nieuwe animatie voor Netflix Originals

Netflix heeft een nieuwe logo-animatie geïntroduceerd, welke te gaat zijn voor de Originals programmering. Uiteraard gaat het niet om alle Originals die de streamingdienst heeft, maar specifiek om de nieuwe. Dat houdt dat films of series van de streamgigant, die na 1 februari 2019 zijn verschenen of nog gaan verschijnen, voorzien zijn van de animatie. Originals die voor deze datum lanceerden, mogen het met de oude vertrouwde animatie blijven doen. Althans, voor nu dan. Netflix zal deze, in de loop van de tijd, ook voorzien van de introductie.

De nieuwe animatie begint met de welbekende letter “N” animatie, maar toont vervolgens bewegingen van hele andere proporties. Zo wordt je als kijker door een spectrum van licht geblazen, voor dat de serie begint. Hoe dat er precies uitziet, check je hieronder!

Netflix lijkt met de animatie een soort diepte aan te willen geven, alsof je net een bioscoop binnen komt. Dat idee zou helemaal niet zo gek zijn, want de streamingdienst heeft grotere ambities gekregen. Netflix wil meer zijn dan een streamingdienst en denkt zichzelf te kunnen profileren als professioneel productiehuis. Lukt dat? Met maar liefst 14 Oscar-nominaties denken wij van wel.

Twee jaar in de maak

Een woordvoeder van Netflix laat, tegenover Fast Company, weten dat de animatie al sinds 2016 in de maak is. Dat heeft niet zo zeer te maken met de animatie zelf, maar de onderdelen waaruit het spectrum bestaat. We hebben namelijk niet te maken met simpele gekleurde strepen, maar beelden van Netflix Originals. Deze zijn gedraaid, zodat je alleen nog maar een gekleurde streep overhoudt.

Netflix logo-animatie

Netflix hoopt dat het, met de nieuwe animatie, de Originals apart kan laten gelden voor kijkers. Uiteraard krijgt het bedrijf dit jaar te maken met flink wat concurrentie, dus een stukje onderscheiding kan geen kwaad. Of dit logo daar wat aan gaat doen is overigens de tweede vraag. Vet, dat is hij wel.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix gaat het begin van al jouw favoriete series veranderen
Sluiten