Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 24 jan 2019

Netflix & Chill: 8 nieuwe Originals die je in februari moet checken

Netflix staat compleet afgeladen met geweldige films en series van derde partijen, maar daar houdt de heerlijkheid niet bij op. Producties uit eigen huis staan ook te schitteren op het platform, wat simpelweg voor een flink portie entertainment weet te zorgen. Netflix voegt elke maand weer een hoop nieuwe content toe en daar hoort, uiteraard, ook een flinke lading Originals bij. 

In februari zal Netflix ongetwijfeld weer een hoop goede films en series online knallen. Echter is het volgende maand ook volop genieten op het gebied van Netflix Originals. De producent komt met een grote selectie aan producties uit eigen stal. Om jou een beetje weg wijs te maken in dit graanveld vol content, zetten we de acht beste voor je op een rij. Dit moet jij in februari 2019 gaan checken!

Velvet Buzzsaw – 1 februari

Een snobistische en afstandelijke galerij-eigenaar erft, samen met een gevreesd kunst-criticus, verschillende schilderijen van een overleden kunstenaar. Maar waar deze schilderijen op het eerste gezicht artistieke kunstwerken lijken te zijn, is dat alles behalve waar. Velvet Buzzsaw heeft het labeltje “thriller” gekregen en dat is overduidelijk niet voor niets. De schilderijen blijken namelijk een groot geheim te verbergen.

De crew achter Nightcrawler hebben een ambitieus project opgenomen, waar we simpelweg niet op kunnen wachten. Zeker niet met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol.

Velvet Buzzsaw is vanaf 1 februari te zien op Netflix.

Nightflyers – 1 februari

George R.R. Martin weet de wereld al jaren te voorzien van geweldige verhalen in de vorm van Game of Thrones. Echter is dat niet het enige wat de eindbaas geschreven heeft. Naast het fantasy genre is de schrijver ook zeker thuis in de sciencefiction wereld. Dan hebben we het over culthit Nightflyers, welke inmiddels is omgezet tot spannende serie. Thanks daarvoor, Netflix!

In Nightflyers volgen we acht wetenschappers die contact zoeken met buitenaards leven. Ze reizen hiervoor naar de uiterste hoeken van ons universum in een ruimteschip genaamd, je raadt het al, The Nightflyer. Maar terwijl de reis op zichzelf al flinke spanning met zich meebrengt, blijkt al snel dat ook niet iedereen te vertrouwen is. Zeg maar gerust niemand.

Nightflyers seizoen 1 is vanaf 1 februari te zien op Netflix.

One Day at a Time – 8 februari

Inmiddels staat One Day at a Time al enige tijd op Netflix. Deze heerlijke remake van de hit-sitcom is toe aan haar derde seizoen, welke in februari dan eindelijk te zien gaat zijn.

We volgen het verhaal van een alleenstaande, Cubaans-Amerikaanse, moeder. De dame moet voor een oudere zoon en een tienerdochter zorgen, maar heel makkelijk is dat niet. Daarom heeft ze de hulp ingeroepen van haar ouderwetse eigen moeder, maar dat lijkt de taak als ouder al snel een heel stuk lastiger te maken.

One Day at a Time seizoen 3 is vanaf 8 februari te zien op Netflix.

High Flying Bird – 8 februari

Award winnende regisseur Steven Soderbergh is terug met een gloednieuwe film. En wat voor een! High Flying Bird, een film over een zaakwaarnemer die zijn beginnende basketbal speler probeert te pitchen aan grote clubs en verschillende deals probeert te sluiten, is een hele uniek te noemen. Niet alleen vanwege het verhaal, maar vanwege de manier waarop hij geschoten is. High Flying Bird heeft de peperdure camera’s links laten liggen en is volledig gefilmd met een iPhone. Uiteraard is dat ding ook niet goedkoop, maar kost niets in vergelijking met de grote cinema camera’s.

Ook de cast van High Flying Birds zorgt voor een indrukwekkende impressie. Zo zien we Zazi Beetz, Zachary Quinto, Kyle MacLachlan en Andre Holland onder andere in de film voorbij komen.

High Flying Bird is vanaf 8 februari te zien op Netflix.

Dirty John – 14 februari

Komt de naam Dirty John je bekend voor? Dat is helemaal niet zo gek! De serie is gebaseerd op de gelijknamig podcast van The Los Angeles Times. In deze podcast krijgen we te maken met verschillende True Crime verhalen en wat betreft de serie is dat niet heel anders. Als kijker volg je John Meehan, wiens relatie met Debra Newell alles behalve is wat het lijkt. Wat op een prachtige internetrelatie leek, blijkt daadwerkelijk een gruwelijke nachtmerrie te zijn.

Dirty John is een fantastisch feest vol met spannende verhalen en een, op waarheid gebaseerd, plot.

Het eerste seizoen van Dirty John is vanaf 14 februari te zien op Netflix.

The Umbrella Academy – 15 februari

Met The CW, DC en Marvel serie in het aanbod, mag het duidelijk zijn dat Netflix het superhelden-genre omarmt. Door de gloednieuwe serie The Umbrella Academy wordt dit nog maar eens bewezen. In 10 afleveringen volgen we het verhaal van een groep superhelden, die terugkeren nadat hun adoptievader het leven heeft gelaten. Vervolgens komt de groep erachter dat de wereld binnen acht dagen aan zijn einde komt en moet de groep er alles aan doen om te kunnen overleven.

De cast van The Umbrella Academy is zeker weten geen verkeerde. Zo zien we Ellen Page, Tom Hopper, Robert Sheenan en Mary J. Blige onder andere in het eerste seizoen verschijnen.

Het eerste seizoen van The Umbrella Academy verschijnt op 15 februari.

Paddleton – 22 februari

Op het puntje van de bank zitten door de spanning of huilen van het lachen: we zijn er gek op. Echter kan het kijken van een zwaar emotioneel beladen film ook bijzonder lekker zijn. In de dat geval zit je met Paddleton helemaal goed. Sterker nog: haal de tissues maar alvast uit de kast.

De twee buitenbeentjes Michael en Andy sluiten een onwaarschijnlijke vriendschap. De twee zijn oprechte levenspartners geworden en halen het meeste uit hun, bijzondere, leven. Maar wanneer de jongste van de twee terminale kanker blijkt te hebben, veranderd het verhaal al snel. De zieke Michael ziet het niet meer zitten en hoop dat Andy hem kan helpen om een einde aan zijn leven te maken. Echter is dat wel een vraag wat je niet zo snel stelt aan je aller beste vriend.

Paddleton is vanaf 22 februari te zien op Netflix.

Suburra: Blood on Rome – 22 februari

De allereerste Italiaanse Netflix Original serie keert op 22 februari terug voor een tweede seizoen. In oktober 2017 zagen we het eerste seizoen van deze spannende serie verschijnen. Over het algemeen wordt Suburra: Blood on Rome beschreven als een mix tussen The Wire en Breaking Bad. Iets waar we ons zeker wel in kunnen vinden.

In Suburra: Blood on Rome volgen we waargebeurde confrontaties tussen Rome en Vaticaan stad, die alles behalve vreedzaam verliepen. De serie werd lekker ontvangen en lijkt, volgens de fans, zelfs op een perfecte combinatie tussen The Wire en Breaking Bad. Het eerste seizoen scoorde een 8 op IMDb en we moeten eerlijk bekennen dat we benieuwd zijn hoe het tweede seizoen uitpakt.

Het tweede seizoen van Suburra: Blood on Rome is vanaf 22 februari te zien.

Reageer op artikel:
Netflix & Chill: 8 nieuwe Originals die je in februari moet checken
Sluiten