Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 17 jun 2019

Netflix serie Orphan Black keert terug (maar in een compleet andere vorm)

Nadat dat de serie een tijdje terug werd afgerond lijkt het erop dat Orphan Black binnenkort toch weer terug zal keren. Dit keer wel met een stuk minder visuele pracht, maar wel meer geluid. De beginnende uitgever Serial Box gaat de veelgeprezen sci-fi serie namelijk een tweede leven geven in de vorm van een audioboek.

Orphan Black audiobook

Ondanks dat het verhaal achter Orphan Black na vijf seizoenen leek te zijn afgesloten komt er nog een nieuw deel. Dit keer echter in de vorm van een tiendelig audioboek.

Dit nieuwe ‘seizoen’ zal zich acht jaar na het einde van de show afspelen. Ondanks deze tijdsprong blijken we vele bekende personages terug te gaan kunnen horen. Er is verder nog weinig over het plot bekend, maar we weten wel dat hoofdrolspeelster Tatiana Maslany haar stem aan het project gaat lenen.

We kunnen ons echter voorstellen dat het misschien vreemd lijkt om de serie voortaan alleen nog maar te kunnen horen, maar wie weet pakt het wel heel goed uit. Aangezien de eerste aflevering gratis zal zijn verdient het wat ons betreft zeker een kans. Daarnaast zullen de overige afleveringen slechts 2 dollar per stuk kosten.

Orphan Black is destijds in 2013 begonnen en heeft tot 2017 doorgelopen. Het verhaal draaide om een eenzame vrouw die erachter komt waarom ze nooit familie heeft gehad. Ze maakt namelijk deel uit van een serie klonen. Dit alles blijkt het resultaat van een duistere samenzwering. Naast Maslany had de sci-fi serie hoofdrollen voor Jordan Gavaris, Évelyne Brochu, Kevin Hanchard, Dylan Bruce en natuurlijk de Nederlandse Michiel Huisman.

Spin-off

Er staat echter nog een ander project gepland. Productiebedrijf Temple Street heeft namelijk ook een spin-off in de pijplijn welke zich zal afspelen in hetzelfde universum. Dit doen ze samen met televisiezender AMC. Er gaan geruchten dat deze nieuwe serie ook via Netflix te zien zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix serie Orphan Black keert terug (maar in een compleet andere vorm)
Sluiten