Mark Hofman
Mark Hofman Tech 18 mrt 2019

Nieuwe Orphan Black serie in productie: ook te zien op Netflix?

Veel fans waren teleurgesteld toen Netflix Original Orphan Black er na vijf seizoenen mee stopte. Gelukkig lijkt AMC druk bezig te zijn met een geheel nieuwe serie in hetzelfde universum. De grote vraag is alleen: krijgen we deze serie ook te zien op Netflix?

Nieuwe Orphan Black serie in de maak

Na vijf seizoenen kwam het immens succesvolle Orphan Black tot een einde. De Netflix Original, geproduceerd door Temple Street Productions, vertelde ons het verhaal van Sarah Manning en de klonen waarmee ze te maken kreeg. De serie zette Tatiana Maslansy, de actrice die probleemloos alle klonen speelde, als een malle op de kaart. Het verhaal was spannend, het acteerwerk was goed en de serie scoorde heerlijk. Toch trok Netflix de stekker eruit en bleven we achter in een wereld zonder Orphan Black.

Tot nu dan. Volgens de website Variety is AMC druk bezig met een gloednieuwe Orphan Black serie. Als de informatie klopt is Temple Street Productions wederom betrokken bij een gloednieuw verhaal uit het universum. Veel over deze nieuwe serie is overigens nog niet bekend, maar wie Sarah Manning verwacht komt thuis van een koude kermis. We krijgen namelijk een heel nieuwe verhaal voor onze kiezen.

Orphan Black terug Netflix AMC

Variety maakt duidelijk dat het niet gaat om een reboot of om een spin-off van de succesvolle Netflix Original. Het verhaal staat op dit moment nog niet vast, aangezien de makers bezig zijn met het zoeken naar schrijvers voor het script. Dat het verhaal anders is staat dus vast, maar dat dezelfde vibe gehanteerd gaat worden

Ook te zien op Netflix?

AMC produceert dus, samen met Temple Street Productions, een nieuwe serie in het Orphan Black universum. De grote vraag is alleen: krijgen we de serie ook te zien op Netflix?

Het antwoord op die vraag kunnen we je op dit moment nog niet geven. De situatie is, wat dat betreft, iets te gecompliceerd om te beantwoorden. Zo werd de originele serie geproduceerd door de BBC als Netflix Original, waardoor we vrijwel direct aan de slag konden met de nieuwe afleveringen. Echter heeft de BBC niets te maken met de productie van deze nieuwe serie, gezien het feit dat het Amerikaanse AMC de productie verzorgt. Of de serie ook in Nederland te zien is, op Netflix, ligt dus geheel aan de deal die de twee partijen met elkaar gesloten hebben.

Orphan Black terug Netflix AMC

Wanneer we het nieuwe Orphan Black verhaal kunnen volgen is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Variety

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe Orphan Black serie in productie: ook te zien op Netflix?
Sluiten