Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 mrt 2018

Netflix sleept eindelijk eerste Oscar in de wacht ?

En dan toch: Netflix heeft zijn allereerste Oscar in de wacht gesleept. Dat had eigenlijk al enkele jaren geleden moeten gebeuren met Beasts of No Nation, maar nu is het eindelijk raak. De streamingdienst ontving afgelopen nacht de Oscar voor Beste Documentaire. Dan hebben we het over de geprezen documentaire Icarus.

Netflix sleept eerste Oscar in de wacht met Icarus

Netflix is al een tijdje een grote speler in Hollywood. De acceptatie en waardering van de oude garde liet echter lang op zich wachten. Een absolute mijlpaal dus, voor het bedrijfje dat in 1997 begon als maildienst voor videobanden. Icarus is geproduceerd en geregisseerd door Bryan Fogel. De documentaire focust op Fogel’s onderzoek naar het gebruik van drugs binnen het wielrennen. Al snel escaleert de boel echter, en opent een gigantische drugswereld zich.

Netflix Icarus Oscar documentaire

Hij komt namelijk de Russische wetenschapper Dr. Grigory Rodchenkov op het spoor. De expert was ooit onderdeel van het Russische staatsprogramma voor dopinggebruik op de Olympische Spelen. Opeens realiseerde Fogel zich dat het probleem nog veel groter in omvang is. Hij ontmaskert samen met Rodchenkov hoe ver Rusland gegaan is in het breken van de wet. Een dopingschandaal van enorme proporties, en een staatsoperatie waar je U tegen zegt.

Een absolute aanrader dus, ook zonder Oscar. De documentaire leidt tot zoveel grote ontdekkingen, dat het haast als een thriller wegkijkt. Verder bleef het helaas beperkt tot deze ene Oscar. Voor Netflix sluit het echter een fantastische week af. Eerder vorige week bleek namelijk dat de aandelen van de streamingdienst tot een recordhoogte waren gestegen. Netflix is daarmee in totaal 130 miljard dollar waard. Enkel Disney weet daar als entertainmentgigant nog bovenuit te stijgen.

De streamingdienst greep de Oscars overigens ook aan om een eerste teaser voor het zesde seizoen van House of Cards te tonen. Zonder Kevin Spacey dus. Hier kun je de teaser trailer checken.

Reageer op artikel:
Netflix sleept eindelijk eerste Oscar in de wacht ?
Sluiten