Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 4 feb 2019

De Oscars op Netflix: zo vind je de genomineerde films!

We zijn slechts een paar weken verwijderd van de 91e Academy Awards. Netflix is met 14 nominaties meer dan voldoende aanwezig en zal de hype met zijn kijkers delen ook. De streamingdienst kom met nieuwe assistentie, zodat jij het beste van het beste kunt bekijken. 

Vind Oscar-waardige films op Netflix

De 91e Academy Awards staan voor de deur en Netflix is in grote getale genomineerd. Vooral de film Roma heeft voor veel succes weten te zorgen voor de streamingdienst. Echter snapt Netflix ook wel dat de Oscars een beetje een ver van ons bed show geworden is en dat de hype misschien niet zo groot is als bij de producent zelf. Daarom helpt het ons daar een handje mee.

Netflix produceert 90 films per jaar

Netflix heeft een gloednieuwe sidebar toegevoegd, welke volledig gericht is op de Oscars. Zowel de nominaties als voorgaande winnaars, die ook op het platform te vinden zijn, staan in de lijst. Zo is het dus mogelijk dat je de Oscar winnende documentaire film “Prelude to War” uit 1942 in de lijst hebt staan, naast de nieuw genomineerde Netflix film “Roma”. Ontzettend handig voor degene die alleen het beste van het beste willen checken.

In Nederland is de feature te vinden onder de naam “Hommage aan de Oscars”. Waar er in Amerika 69 films te zien zijn in de lijst, zijn dat er in Nederland 53. Denk hierbij aan titels als The Dark Knight, The Godfather en Pulp Fiction. Een handig lijst die Netflix, naar eigen zeggen, ook zal gebruiken nadat de Oscars zijn afgelopen. Voor de gebruiker is dit uiteraard een prachtige manier om alleen het beste van het beste te checken.

Netflix Oscars Nederland

Op 24 februari zullen de Oscars uitgereikt worden en krijgen we te zien hoeveel prijzen Netflix daadwerkelijk in de wacht sleept. Naast Roma zijn er nog meer nominaties voor het platform. Deze check je in dit artikel!

Reageer op artikel:
De Oscars op Netflix: zo vind je de genomineerde films!
Sluiten