Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 9 nov 2018

Our Planet: Netflix onthult peperdure natuurdocumentaire met Sir David Attenborough

Netflix komt op 5 april met een nieuwe natuurdocumentaire, genaamd Our Planet. De streamingdienst heeft duizenden uren aan nieuw materiaal verzameld, wereldwijd gefilmd met peperdure camera’s. Al dat natuurgeweld wordt teruggebracht naar acht afleveringen.

Our Planet: Netflix onthult natuurdocumentaire

En ja, maak je geen zorgen, Sir David Attenborough is van de partij. De oude bioloog gaat zijn stem verlenen aan het product. Verwacht dus een warm, ervaren Brits stemgeluid, terwijl jij naar prachtige natuurbeelden kijkt.

Our Planet focust zich vooral op zeldzame diersoorten en bijzonder kwetsbare leefgebieden. Daardoor maak je volgens de streamingdienst kennis met dieren en situaties die je zelden ziet. De nieuwste 4K camera’s zorgen ervoor dat je geen enkel detail hoeft te missen.

Dat is al peperduur, maar dat geldt ook voor de rest van de productie. De crew van de Netflix Original is vier jaar lang bezig geweest met filmen. Dan hebben we het over 600 personen, die samen in totaal meer dan 3500 dagen filmden. Van de letterlijke bodem van de oceaan tot de meest onbegaanbare Arctische plekken: alles komt voorbij.

Zoveel beeld, en dan slechts acht afleveringen, het is haast zonde. We kunnen het eindresultaat dus op 5 april bewonderen op de streamingdienst. Zo heeft Netflix weer een mooi wapenfeit erbij, wat de dienst ook absoluut nodig gaat hebben.

Disney heeft zojuist zijn plannen bekend gemaak voor een nieuwe streamingdienst genaamd Disney+. Een echte Netflix-killer dus. Zeker met de bibliotheek van de entertainmentgigant is het in één klap een megaconcurrent.

Reageer op artikel:
Our Planet: Netflix onthult peperdure natuurdocumentaire met Sir David Attenborough
Sluiten