Geeft Netflix Lucifer toch nog een zesde seizoen?

Netflix heeft soms de slechte gewoonte om goedlopende series stop te zetten. Dit gebeurt soms echter ook om geldige redenen, omdat sommige verhalen nou eenmaal niet eeuwig door kunnen lopen. Denk bijvoorbeeld aan Lucifer, dat gepland stond om na seizoen 5 te stoppen. Al komt er soms onverwacht nog een extra hoofdstuk.

Zo blijkt dat de populaire dramaserie, in tegenstelling tot wat gepland was, waarschijnlijk na het vijfde seizoen gewoon zal doorgaan. Dit meldt website TVLine.

Netflix in gesprek voor zesde seizoen Lucifer

Het is niet de eerste keer dat Netflix besluit om Lucifer te verlengen. Zo werd de serie in eerste instantie uitgezonden op Fox, die het na drie seizoenen wel genoeg vond. Hoofdrolspeler Tom Ellis besloot echter om een social media-campagne te beginnen, in de hoop zo de serie te kunnen redden. En met succes, want Netflix besloot om de serie een tweede leven te geven.

In mei vorig jaar verscheen het vierde Lucifer seizoen, dat uit 10 afleveringen bestond. Al blijkt dat seizoen 5 maar liefst 16 afleveringen zal tellen. Ondanks dat de opnames hiervan zo goed als klaar blijken te zijn is er nog geen releasedatum bekend.

Geen proefperiode meer

Mocht jij straks het vijfde (en misschien wel zesde) seizoen van Lucifer op Netflix willen bekijken dan ga je daar – zoals het er nu uitziet – sowieso voor moeten betalen. Dit omdat de streamingdienst sinds kort gestopt is met het aanbieden van een gratis proefperiode. Deze wijziging geldt niet alleen voor Nederland, maar ook België moet eraan geloven. Meer omtrent deze verandering is hier te lezen.

Het is vanaf vandaag overigens wel mogelijk om gratis naar de film To All The Boys I’ve Loved Before te kijken. Vanwege Valentijnsdag heeft Netflix namelijk besloten om deze film ook voor niet-abonnees beschikbaar te stellen. Al blijkt ook daar een slimme marketingstrategie achter te zitten.

Reageer op artikel:
Geeft Netflix Lucifer toch nog een zesde seizoen?
Sluiten