De pandemie is een goudmijn voor Netflix: streamingdienst groeit als kool

Het COVID-19 virus is voor Netflix, als een van de weinige bedrijven, een echte goudmijn. Nu mensen zoveel mogelijk thuis moeten blijven, grijpen ze klaarblijkelijk naar de streamingdiensten. Iets dat ook zeker te zien is aan de cijfers.

De streamingdienst lijkt namelijk als kool te groeien. Netflix maakt vandaag bekend dat het inmiddels 15.8 miljoen nieuwe gebruikers heeft aangetrokken in het eerste kwartaal van dit jaar. Iets dat ver boven de verwachting ligt van het bedrijf zelf. Al zijn er alsnog enige zorgen om de toekomst.

Netflix groeit als kool

Netflix is in het eerste kwartaal van dit jaar ontzettend hard gegroeid. De streamingdienst zelf had een groei van 7,2 miljoen abonnees verwacht. De realiteit ligt daar ver vanaf. In positieve zin. Netflix wist in het eerste kwartaal van 2020 15,8 miljoen abonnees te verwelkomen. Dat is een groei van 22% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Nu is de grootste stijging pas vanaf midden-maart ingezet. Dat maakt Netflix zelf bekend. Dat is uiteraard te verklaren door de maatregelen die genomen zijn vanwege het coronavirus. Mensen moeten meer thuisblijven, dus gebruiken steeds meer de streamingdiensten voor vermaak. Volgens Netflix zelf speelt dat de grootste rol, maar heeft het ook te maken met de content die het in de eerste kwartaal geleverd heeft. Denk bijvoorbeeld aan de succesvolle docuserie Tiger King.

Netflix heeft wereldwijd nu 182 miljoen abonnees. De omzet van het bedrijf was afgelopen kwartaal 5.77 miljard dollar.

Toch enige zorgen

Netflix heeft de cijfers bekendgemaakt in een brief aan investeerders. De streamingdienst uitte wat dat betreft ook enige zorgen over de toekomst. Zo verwacht het bedrijf dat de stijging waarmee het nu te maken heeft, afgaat van de stijging later dit jaar. Zo verwacht Netflix dat de groei, vooral na de lockdown, afneemt.

Op het gebeid van content zijn deze zorgen overigens minimaal. Althans, voor nu dan. Op dit moment liggen de producties van heel veel films en series stil. Je zou dus denken dat de originele content in de problemen komt. En waar dat voor een deel ook zeker het geval is, komt het over het algemeen wel goed. Volgens Netflix zelf komt dat voornamelijk door de grote pijplijn aan content.

Reageer op artikel:
De pandemie is een goudmijn voor Netflix: streamingdienst groeit als kool
Sluiten