Netflix Pareltjes: 10 films en series die je echt eens gezien moet hebben

Netflix staat bomvol fantastische films en series, dat is al lang en breed bekend. De vraag is alleen welke content jij precies moet kijken. In de reeks Netflix Pareltjes gaan we je daar vanuit WANT een handje bij helpen.

In maar liefst vijf delen schotelen we je vijftig films en series voor die je op Netflix een keer gezien moet hebben. Het gaat in deze lijst om de Netflix Originals, die je dus op geen enkel ander platform te zien krijgt. Het is de unieke content waarvan wij geloven dat je het echt een keer gezien moet hebben.

Netflix Pareltjes

Het lastige van Netflix is dat er veel content aangeprezen wordt. Maar er staat nu nooit eens bij of het nu goed of slecht is wat het algoritme je aanbeveelt. Je ziet een plaatje, de speelduur, het aantal afleveringen of een trailer. Maar dat is het dan ook wel.

We doen daarom ons best om je te voorzien van de juiste stukken content op Netflix. Films en series uit het exclusieve aanbod waarvan wij denken dat jij ze moet zien. Al moet je natuurlijk niets…het mag. Maar eigenlijk moet het. We weten zelf ook niet wat we willen.

Maar deze 10 films en series zijn zeker weten je tijd waard. Oh, de boel staat overigens niet op volgorde van “supervetvreet” naar “het kan ermee door”. Ze zijn alle tien even veel het kijken waard.

#1 Disenchantment

 • Aantal afleveringen: 40 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 4 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 30 minuten per aflevering

Disenchantment is de eerste originele serie die Simpsons maker Matt Groening in twintig jaar heeft gemaakt. En het is zonder enige twijfel een pareltje van een serie.

De serie speelt zich af in een middeleeuws koninkrijk genaamd Dreamland. We volgen feestbeest-princes Bean die het elegante leven van een royalty niet heel erg licht. Ze distantieert zichzelf het liefst van haar koninklijke taken en sluipt het kasteel uit om te feesten met haar vrienden. Ondanks de grote moeite om weg te lopen van haar verantwoordelijkheden, moet ze toch de consequenties van haar daden onder ogen komen.

Heerlijke serie die waarschijnlijk, door de stijl en humor, in de smaak zal vallen bij fans van The Simpsons.

#2 Atypical

 • Aantal afleveringen: 38 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 4 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 30 minuten per aflevering

Atypical heeft als genre dramedy gekregen, wat een combinatie is tussen een drama en een komedie. En eerlijk gezegd slaat de benaming de spijker wel op de kop. We volgen een gewoon gezin dat te maken krijgt met een aantal ongewone problemen en heel veel gewone.

De Gardners zijn een hecht gezin, maar dat dreigt te veranderen wanneer de autistische zoon Sam steeds zelfstandiger wil worden. Terwijl hij zich bezighoudt met zaken als school en meisjes, beginnen ouders Doug en Elsa te twijfelen over hun eigen huwelijk. En alles begint nog meer uit de hand te lopen wanneer Casey, het zusje van Sam, aangenomen wordt op een elite school die heel ver van huis ligt.

Atypical is een heerlijke serie met een goed verhaal dat heerlijk is uitgewerkt.

#3 Marvel’s The Punisher

 • Aantal afleveringen: 26 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 2 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 53 minuten per aflevering

De tijden van Marvel op Netflix zijn voorbij, maar de geweldige series die het maakte voor de dienst zijn nog wel te zien. En van alle series die Marvel produceerde, was The Punisher toch echt wel een van de beste,

In The Punisher volgen we het verhaal van Frank Castle. Hij is een veteraan die zijn vrouw en kinderen verloren is door een schietpartij. Wanneer Frank erachter komt dat het geen ongeluk was, maar een gerichte aanslag begint de reis naar wraak. En wraak komt in het woordenboek van Castle alleen maar voor in combinatie met heel veel bloed en chaos.

Jon Bernthal speelt als Frank Castle de rol van zijn leven in een serie die tot het indrukwekkende toe is geproduceerd. Dat de samenwerking tussen Marvel en Netflix is stukgelopen, is dood en dood zonde. Deze serie bewijst dat.

#4 Grace and Frankie

 • Aantal afleveringen: 81 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 7 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 30 minuten per aflevering

Grace and Frankie zijn zonder twijfel de twee leukste vrouwen op leeftijd die je gaat vinden op Netflix.

De serie volgt een gepensioneerde cosmetica executive genaamd Grace en een kunstlerares genaamd Frankie. Beide dames weigeren om hun droom uit de jaren 60 op te geven. Maar hun leven veranderd compleet wanneer hun mannen, die al jaren partners zijn op zakelijk gebied, verliefd worden op elkaar. Ze trekken bij elkaar in en de gekkigheid gaat van start.

#5 Marvel’s Luke Cage

 • Aantal afleveringen: 26 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 2 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 55 minuten per aflevering

Nog een Marvel-serie op Netflix waar we het warm van hebben gekregen: Luke Cage!

Luke Cage zit in de gevangenis voor een misdaad die hij niet begaan heeft. De daadwerkelijke dader verstopt zich ondertussen in Harlem. Maar wat hij nooit had kunnen bedenken is dat Luke gebruikt zou worden voor een experiment. Een experiment dat ervoor zorgt dat hij beschikt over bovennatuurlijke kracht en kogels kan weren met zijn lichaam. Tijd om Cottonmouth Stokes te berechten voor zijn daden.

#6 F is for Family

 • Aantal afleveringen: 36 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 4 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 30 minuten per afleveringen

F is for Family is een van de Netflix-parels die naar ons idee te weinig aandacht heeft gekregen. Het is een geanimeerde serie met heel veel harde humor.

De serie is lichtelijk gebaseerd op hoofdrolspeler en mede-bedenker Bill Burr. De serie richt zich op een ontspoort gezin uit het Midwesten genaamd de Murphys. Het hoofdpersonage, genaamd Frank, krijgt door werk opeens heel veel verantwoordelijkheid. En laat dat nou compleet uit de hand lopen…

#7 Seven Seconds

 • Aantal afleveringen: 10 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 1 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 1 uur per afleveringen

Net als F is for Family, is ook Seven Seconds een ondergesneeuwd pareltje. Maar echt. Deze serie is zonder twijfel slachtoffer geworden van de vele content die Netflix aanbiedt aan zijn klanten. De serie is een beetje op een zijspoor geraakt, maar heeft echt heel veel te bieden.

Seven Seconds is een misdaad-drama. De serie is gebaseerd op een Russische film uit 2013 genaamd The Major. Op een dag rijdt een politieagent een afro-Amerikaans jongetje dood met zijn auto. Samen met een aantal andere agenten wordt besloten om de moord op iemand anders af te schuiven, maar plan is niet zo waterdicht als dat de agenten in eerste instantie dachten.

Seven Seconds heeft heel veel potentie en wist zijn verhaal ontzettend goed te vertellen. Helaas krijgt de serie niet de kans om dit verder te bewijzen, gezien het door de streamingdienst geannuleerd is. Maar dat ene seizoen wil je echt gezien hebben.

#8 House of Cards

 • Aantal afleveringen: 73 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 6 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 51 minuten per aflevering

House of Cards, een van de eerste Netflix originals ooit, moet je zien! Deze donkere politieke thriller heeft Netflix gebracht waar het vandaag de dag staat.

De serie volgt congresman Frank Underwood. Hij is een uiterst slimme, maar ook meedogenloze politicus met grote ambities. Gelukkig wordt hij begestaan door zijn net zo meedogenloze vrouw Claire Underwood. Uiteindelijk krijgt Frank het voor elkaar om de president van de Verenigde Staten te worden, zonder ook maar 1 verkiezing te winnen. Maar door het harde, en bloederige, handelen van de Underwoods krijgen ze flink wat tegengas.

#9 She’s Gotta Have It

 • Aantal afleveringen: 19 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 2 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 30 minuten per aflevering

In 1986 maakte Spike Lee de film She’s Gotta Have It en op Netflix is nu een gelijknamige serie te vinden. Een serie die mensen beschrijven als een ambitieuze dramedy (hebben we ’em weer!) gericht op sex.

Net zoals in de fillm volgen we ook in de serie een vrouw genaamd Nola Darling. Nola bevindt zich in een romantische situatie met drie verschillende mannen. De grappige Mars, de ijzige Jamie en de prachtige (en veel te zoetsappige) Greer. Maar hoe hou je dit goed in balans?

#10 Ozark

 • Aantal afleveringen: 30 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 3 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 1 uur per aflevering

Ozark is een stijlvolle misdaaddrama die zich afspeelt in een van de delen van Amerika die meestal door Hollywood genegeerd worden. En het is heerlijk

De serie draait om de Byrde familie en speelt zich af rond de buitenwijken van Chicago. Door omstandigheden is het gezin genoodzaakt om te verhuizen naar Osage Beach in Missouri. En daar gaat het helemaal mis wanneer een deal met een Mexicaans kartel uit de hand loopt.

Meer Netflix?

Wil jij meer zien op Netflix? Hou onze website dan zeker in de gaten voor de volgende vier delen in deze serie. In de tussentijd op de hoogte blijven van alles wat de streamingdienst te bieden heeft, check dan zeker even ons overzicht.

Reageer op artikel:
Netflix Pareltjes: 10 films en series die je echt eens gezien moet hebben
Sluiten