Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 16 mei 2020

Netflix Pareltjes #2: nog eens 10 films en series die je echt eens moet zien

Netflix staat bomvol fantastische films en series, dat is al lang en breed bekend. De vraag is alleen welke content jij precies moet kijken. In de reeks Netflix Pareltjes gaan we je daar vanuit WANT een handje bij helpen.

In maar liefst vijf delen schotelen we je vijftig films en series voor die je op Netflix een keer gezien moet hebben. Het gaat in deze serie om de Netflix Originals, die je dus op geen enkel ander platform te zien krijgt. Het is de unieke content waarvan wij geloven dat je het echt een keer gezien moet hebben.

Netflix Pareltjes

Het lastige van Netflix is dat er veel content aangeprezen wordt. Maar er staat nu nooit eens bij of het nu goed of slecht is wat het algoritme je aanbeveelt. Je ziet een plaatje, de speelduur, het aantal afleveringen of een trailer. Maar dat is het dan ook wel.

We doen daarom ons best om je te voorzien van de juiste stukken content op Netflix. Films en series uit het exclusieve aanbod waarvan wij denken dat jij ze moet zien. Al moet je natuurlijk niets…het mag. Maar eigenlijk moet het. We weten zelf ook niet wat we willen.

Maar deze 10 films en series zijn zeker weten je tijd waard. Oh, de boel staat overigens niet op volgorde van “supervetvreet” naar “het kan ermee door”. Ze zijn alle tien even veel het kijken waard.

Eerder deze week boden we je de eerste 10 films en series aan, vandaag gaat de lol verder.

#1 Maniac

 • Aantal afleveringen: 10 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 1 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 40 minuten per aflevering

Ondanks het feit dat Maniac gebaseerd is op een Noorse serie van dezelfde naam, is de Amerikaanse serie een pareltje.

Emma Stone en Jonah Hill spelen formidabel in dit caleidoscopische platonische liefdesverhaal. Heel veel dure woorden waardoor je al snel denkt aan psychiatrie. Iets waar deze serie dan ook als geen ander mee te maken heeft.  Annie en Owen moeten allebei zien te dealen met significante psychische problemen. De twee zien geen enkele uitweg, totdat een obscuur bedrijf hét middel lijkt te hebben. Maar of dat bedrijf wel zo te vertrouwen is en of dat middel zo goed werkt…

#2 Marvel’s Jessica Jones

 • Aantal afleveringen: 39 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 3 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 56 minuten per aflevering

Samen met Daredevil (later in deze lijst) is Jessica Jones de langslopende Marvel serie op Netflix. We volgen een dame genaamd, hou je vast, Jessica Jones. Deze privé detective is overigens alles behalve een normale dame te noemen. Ze beukt een heel rijtjeshuis omver en springt tientallen meters de lucht in. Het is weer zo’n speciale met superkrachten. Dat lijkt heel tof, maar komt wel met de nodige problemen. Zo komt het verleden van Jessica regelmatig terug. En dat roept herinneringen op aan Killgrave. Nou, als dat al niet verkeerd meer klinkt weten we het ook niet meer. Die herinneringen beloven weinig goeds…

#3 Santa Clarita Diet

 • Aantal afleveringen: 30 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 3 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 30 minuten per aflevering

Santa Clarita Diet is makkelijk een van de origineelste en grappigste originals die we op Netflix zijn tegengekomen de laatste jaren.

We volgen een getrouwd stel dat samen een makelaarsbedrijf heeft. Alleen lopen de zaken, en het leven, iets anders dan gepland wanneer Sheila iets onder de leden krijgt. Het is geen verkoudheid, het is geen griepje, maar het is een absurd harde drang naar vlees. Mensenvlees. Sheila is langzaamaan aan het veranderen in een zombie en dat heeft alles behalve positieve invloed op het zakelijke leven en het gezinsleven. Maar hoe ga je daar als man ook mee om? We volgen het in deze gore, doch hilarische, serie.

#4 Orange is the New Black

 • Aantal afleveringen: 91 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 7 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 59minuten per aflevering

Het leven in een vrouwengevangenis gaat niet over rozen. Orange is the New Black, de eerste Netflix-original ooit, bewijst dat.

In de serie volgen we Piper Chapman die terecht komt in de gevangenis. Het is het resultaat van haar wilde avonturen met haar ex-vriendin Alex Vause. Ze wordt uit haar comfortabele leven getrokken en moet zichzelf zien te redden. En dat lukt verdomd goed…ook al gaat het leven vanaf dat moment dus echt niet meer over rozen.

#5 Dark

 • Aantal afleveringen: 19 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 3 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 1 uur per aflevering

In 2017 maakte de wereld kennis met de serie Dark. Iets dat zonder twijfel een prettige kennismaking werd. Veel mensen vergelijken de serie met Stranger Things, maar aan de andere kant ook met series als Twin Peaks en The Killing. Wie naar de realiteit kijkt ziet een combinatie tussen die drie.

De serie speelt zich af in een Duits dorpje genaamd Winden, wat een thuishaven is voor verschrikkelijke geheimen en een grot met een aantal uiterst vreemde eigenschappen. In 2019 wordt politieagent Ulrich Nielsen op een vermissingszaak gezet die wel heel veel gelijkenissen heeft met eerdere zaken uit 1953 en 1986. En een van die zaken gaat over de vermissing van zijn eigen broer Madds. Tijd om dit mysterie te ontrafelen.

#6 Sense8

 • Aantal afleveringen: 24 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 2 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 1 uur per aflevering

In 2017 kwam een einde aan Sense8 en dat zorgde voor een grote schok voor fans. Het was namelijk echt een pareltje op Netflix.

In Sense 8 volgen we acht verschillende mensen met allerlei andere achtergronden en persoonlijkheden. Maar toch staan de acht, van de een op de andere dag, geestelijk opeens met elkaar in verbinding. Ze kunnen op die manier met elkaar communiceren en kunnen zelfs van gedachten verwisselen. Maar wanneer een grote wereldwijde organisatie erachter komt, moeten de acht mensen allemaal vechten voor hun leven. Samenwerking op afstand was nog nooit zo spectaculair!

#7 Marvel’s Daredevil

 • Aantal afleveringen: 39 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 3 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 54 minuten per aflevering

Wie blind is, staat voor een flinke uitdaging in het leven. Maar wat nou als je van zo’n groot nadeel een voordeel kan maken?

In deze Marvel-serie volgen we het verhaal van Matt Murdock. Op jonge leeftijd verloor hij zijn zicht dankzij een ongeluk, maar bij de pakken neer zitten is er niet bij. Trainen tot je er bij neer valt en jezelf op die manier tot een van de meest gevaarlijke vechters van New York City maken. Iets dat dan ook gebruikt wordt om de toenemende Mafia gerelateerde criminaliteit in de stad tegen te gaan. Maar dan niet als Matt Murdock, maar als Daredevil.

#8 GLOW

 • Aantal afleveringen: 40 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 4 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 35 minuten per aflevering

GLOW, beter bekend als de Gorgeous Ladies of Wrestling, oogt tijdens de eerste ontmoeting een beetje vreemd. Maar het behoort tot een van de series die Netflix zo uniek weet te maken.

De serie speelt zich halverwege de jaren 80 af en volgt Ruth Wilder. De actrice heeft moeite om rollen te vinden, tot ze Sam Sylvia tegenkomt.  Ze krijgt een rol in een nieuwe serie genaamd G.L.O.W. Ondanks het feit dat Wilder de kans krijgt om een personage te spelen, krijgt ze ook te maken van flinke concurrentie. Niet van zomaar iemand, maar van haar beste vriendin Debbie Eagan. Een gevecht om bekendheid gaat van start.

#9 Narcos

 • Aantal afleveringen: 30 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 3 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 49 minuten per aflevering

Pablo Escobar is zonder twijfel de grootste drugsbaas in de geschiedenis van Colombia. En dat maakt het verhaal omtrent dit personage uiterst interessant. Dusdanig interessant dat Netflix er een hele goede original van wist te maken.

In Narcos volgen we Pablo Escobar en de DEA agenten die hem proberen te beëindigen. We zien hoe het drugsimperium opgebouwd wordt en wat voor een leven Escobar leidt. We volgen zijn succesmomenten, maar ook zeker zijn diepe dalen. Het is een strijd om de troon die je echt gezien moet hebben.

#10 A Series of Unfortunate Events

 • Aantal afleveringen: 25 afleveringen
 • Aantal seizoenen: 3 seizoenen
 • Gemiddelde speelduur: 50 minuten per aflevering

Deze serie, gebaseerd op het absurde verhaal van Lemony Snicket, is krankzinnig en tegelijkertijd steengoed. De setting, de humor en de personages: ze pakken je vanaf de eerste minuut bij de strot.

We volgen de drie Baudelaire kinderen. Deze kinderen verliezen beide ouders en komen op straat te staan. In de zoektocht naar een gastgezin, komen de drie kinderen bij Count Olaf terecht. En dit figuur is alles behalve geïnteresseerd in het welzijn van de kinderen. Hij is voornamelijk geïnteresseerd in de centen die ze op hun naam hebben staan.

Meer Netflix?

Heb je van dit artikel zin gekregen in meer Netflix-content, dan is het misschien tof om de volgende artikelen ook eens te checken:

Of check gewoon ons overzichtspagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix Pareltjes #2: nog eens 10 films en series die je echt eens moet zien
Sluiten