Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 okt 2018

10 Netflix pareltjes voor Halloween die je moet checken

Het is oktober en dat betekent dat angst onze lichamen weer over begint te nemen. Waar Halloween voorheen, vooral, in Amerika een succes was, beginnen we in ons koude kikkerlandje ook steeds meer te griezelen. We hebben daarom dagenlang naar Netflix zitten staren, om de mooiste films voor Halloween op een rijtje te kunnen zetten. Dit zijn 9 Netflix pareltjes die je niet kan missen tijdens Halloween!

Friday the 13th

Friday the 13th is dé horrorfilm die je gezien moet hebben. Camp Crystal Lake is al meer dan twintig jaar verlaten, ten gevolge van een aantal afschuwelijke moorden. Een jonge man heeft het land gekocht en krijgt een waarschuwing van de plaatselijke dorpsgek Ralph. En die waarschuwing is niet onnodig…

1922

Deze Netflix Original gaat over het verhaal van Wilfred James die in 1922, samen met zijn tienerzoon, zijn vrouw om het leven bracht. Bij het begraven van het lijk gebeuren er vreemde dingen. Wilfred is ervan overtuigd dat het de geest van zijn vrouw is.

The Cabin in the Woods

Een groep twintigers besluiten een weekendje in een afgelegen hut te spenderen. Al gauw veranderd het gezellige uitje in een weekend vol met dood en verderf wanneer de jongeren een spreuk oplezen uit een dagboek.

Don’t Breath

Een groep misdadigers proberen geld los te maken van een blinde veteraan. Echter komen ze er al snel achter dat de onmogelijkheid om te zien, de man niet tegenhoudt om zichzelf flink te verdedigen.

Scary Movie

Heb je zin om lekker te griezelen tijdens Halloween, maar tegelijkertijd krom te liggen van het lachen? Dan is het verhaal van Scary Movie de perfecte film voor jou!

The Ritual

Vier vrienden die elkaar al lang kennen, maar op gespannen voet staan met elkaar, gaan op een wandeltocht in de Zweedse wildernis. En dat is, uiteraard, altijd een goed idee…

The Ring

Een mysterieuze videoband richt een ware slachting aan onder een groep tieners. Iedereen die de video kijkt krijgt een telefoontje met het bericht dat ze nog maar een week te leven hebben. Een keiharde Horror klassieker die je gezien moet hebben!

Veronica

Tijdens een zonsverduistering besluiten Veronica en haar twee vrienden de geest van haar vader op te roepen. Om dit voor elkaar te krijgen besluiten ze een ouija bord te gebruiken. Plotsklaps breekt er glas en komt Veronica terecht in een soort trance. En dan begint de gekkigheid pas echt.

Insidious

Een gezin uit een buitenwijk verhuist omdat ze geloven dat het spookt in hun huis. Ze ontdekken echter dat het niet het huis is, maar hun oudste zoon.

Gerald’s Game

Deze Netflix Original is een verfilming van het boek van Stephen King. Na een misgelopen seksspel ligt Jessie vastgeboeid op bed in een afgelegen huisje. Ze wordt geconfronteerd met vreemde visioenen, duistere geheimen en een grimmige keuze.

Annihilation

Als haar man verdwijnt tijdens een geheime missie gaat biologe Lena mee op expeditie naar een mysterieuze regio die is afgegrendeld door de Amerikaanse regering.

HUSH

Een dover schrijfster die alleen in het bos leeft, moet in stilte voor haar leven vechten wanneer een gemaskerde moordenaar voor haar raam verschijnt.

 

Reageer op artikel:
10 Netflix pareltjes voor Halloween die je moet checken
Sluiten