Zo binge je samen op Netflix met je vrienden (in het buitenland)

De meeste mensen hebben wel eens geprobeerd op afstand samen een Netflix film of serie te kijken. Voor je stage zit je misschien een half jaar aan de andere kant van de wereld of je bent misschien zelfs verhuisd naar een ander land. Drie twee één aftellen om vervolgens tegelijkertijd de serie aan te zetten met je vrienden in een ander land, blijkt toch niet zo goed te werken. Er is altijd wel een miniem verschil, maar gelukkig hebben programmeurs dit probleem bemerkt en kun je tegenwoordig gewoon technologie gebruiken om samen te kijken.

Netflix Party in Google Chrome

Om samen met iemand in een ander land (of gewoon een ander huis) een Netflix serie of film te kijken, kun je de Chrome extensie Netflix Party gebruiken. Je raadt het al: om dit te laten werken moet je uiteraard dan allemaal wel je serie of film bekijken in Google Chrome.

Maar op zich is dat niet zo’n heel groot probleem. Je kunt alsnog je serie op je tv-scherm krijgen, door je scherm bijvoorbeeld te spiegelen met een Chromecast.

Zonder Chromecast kun je old school een VGA of HDMI kabel gebruiken om je laptop te koppelen aan je tv.

Netlix Party

Samen kijken en chatten

Alle deelnemers moeten dus de Netflix Party extensie installeren om vervolgens gezellig samen te kunnen kijken. Als je wilt beginnen met kijken, kies je de Netflix party knop in je Chrome werkbalk.

Hier krijg je een unieke code voor je binge party en kun je ervoor kiezen om een party te starten of mee te doen aan een bestaande sessie. Als je de code aan je vrienden geeft, kunnen ze deze allemaal invoeren om gesynchroniseerd te beginnen.

Nu hoef je niet meer zelf af te tellen en weet je zeker dat alle films en series tegelijkertijd beginnen met afspelen. Als je in de tussentijd ook nog wilt babbelen onder de film of serie, is er een speciale ingebouwde groepschat feature om meteen te zeuren over wat er allemaal niet klopt en onrealistisch is.

Wist je dat je trouwens behoorlijk wat geld kunt verdienen met het kijken van series op Netflix? Als je namelijk bugs vindt, kun je daar een behoorlijke beloning voor kijken. Vertel het je vrienden en zoek allemaal synchroon naar fouten.

Is die irritante vriend die altijd claimt dingen te zien opeens toch handig.

Lifehacker

Reageer op artikel:
Zo binge je samen op Netflix met je vrienden (in het buitenland)
Sluiten