Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 7 okt 2019

Nu op Netflix: 6 fonkelnieuwe films en series | Week 41 2019

Netflix mag dan vrijwel iedere week haar aanbod uitbreiden, maar het gebeurt niet vaak dat er zoveel nieuwe films en series zijn toegevoegd als de afgelopen paar dagen. Wat ons betreft reden genoeg om er hieronder eens een paar voor jullie uit te lichten.

Nu op Netflix: 2 films, 3 series en 1 documentaire

Het leuke aan een Netflix abonnement hebben is dat je soms aangenaam verrast wordt. Zo kan het zomaar gebeuren dat er ineens een topfilm op de dienst verschijnt. Of dat het langverwachte seizoen van die goede serie er een stuk eerder op staat dan gepland.

Toch kan het vanwege het alsmaar groeiende (en slinkende) aanbod zomaar gebeuren dat je over een bepaalde titel heen kijkt. Vandaar dat wij hieronder de meest interessante nieuwe films en series op een rijtje hebben gezet.

Barry Lyndon

Netflix kent zowel oude als nieuwe films, maar een titel als Barry Lyndon hadden we eerlijk gezegd niet op de streamingdienst verwacht. Het gaat hier om een wat onbekendere film van Stanley Kubrick, de legendarische regisseur achter onder andere Full Metal Jacket en The Shining.

Barry Lyndon Netflix
Barry Lyndon | Bron: Warner Bros. (via The Movie Database)

In Barry Lyndon maken we kennis met een gelijknamige jongen die zich voordoet als edelman en zich zo opwerkt tot de top van de adel. De film was destijds geen commercieel succes maar kreeg in de jaren daarna alsnog grote waardering van Kubrick fans. Critici prijzen Barry Lyndon met name vanwege de indrukwekkende cinematografie die ervoor zorgt dat de film met momenten als een schilderij oogt.

In the Tall Grass (Netflix original)

Het is eind deze maand weer Halloween en om dat te vieren gaat Netflix in de weken ervoor maar liefst 5 horrorfilms uitbrengen. Twee daarvan zijn inmiddels al verschenen, waaronder Stephen King verfilming In the Tall Grass.

Het verhaal draait om een broer en zus die samen een rondreis door het platteland maken. Als op een gegeven moment bij een hoog grasveld staan en een vreemd geluid horen besluiten ze om te gaan kijken. Het blijkt echter dat ze dit beter niet hadden kunnen doen…

Forks Over Knives

Het aantal mensen dat kiest voor een plantaardig dieet is de laatste jaren flink toegenomen. Een van de documentaires die daar aan bijgedragen heeft is Forks Over Knives en deze staat nu ook op Netflix.

Forks Over Knives wijst de kijker op de gevolgen van bewerkte voeding en pleit daarnaast voor het minderen met dierlijke producten. Dit klinkt wellicht zeurderig, maar gezien het feit dat dit onderwerp nog steeds actueel is raden wij aan om deze populaire docu toch eens een kans te geven.

Peaky Blinders seizoen 5

Het heeft even geduurd, maar sinds vorige week staat eindelijk het langverwachte vijfde seizoen van Peaky Blinders op Netflix.

De grote vraag is nu alleen, is dit seizoen net zo briljant als zijn voorgangers? Daar kun je echter alleen zelf achter komen, dus wij zouden zeggen: ga snel kijken!

Explained seizoen 2

Als jij een beetje nieuwsgierig aangelegd bent dan is Explained wellicht de perfecte serie voor jou. Hierin wordt namelijk iedere aflevering een bepaald onderwerp uitgelicht, van K-pop tot Cryptocurrency.

Naast dat iedere aflevering een geheel ander onderwerp heeft is er ook steeds een ander persoon dat de voice-over inspreekt. Dus mocht een bepaald thema of verteller jou niet liggen, dus kun je altijd nog een andere aflevering aanzetten.

The Big Bang Theory seizoen 12

In tegenstelling tot fans van Game of Thrones bleken de liefhebbers van The Big Bang Theory over het algemeen wel tevreden te zijn met het laatste seizoen van de door hun zo gewaardeerde serie. Mocht jij de afsluitende nog niet gezien hebben dan kun je vanaf nu bij Netflix terecht.

Meer Netflix aanraders

Als dit uitgebreide overzicht nog niet genoeg voor je is dan zijn er op onze Netflix overzichtspagina nog meer nieuwtjes rondom deze streamingdienst te vinden.

Wij raden overigens ook aan om je in te lezen over welke titels op het punt staan om van Netflix te verdwijnen. Ons meest recente artikel daarover kun je hier bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: 6 fonkelnieuwe films en series | Week 41 2019
Sluiten