Pas op voor deze Netflix phishing scam

Waar het internet een plek zou moeten zijn van vermaak en oneindige mogelijkheden voor iedereen die meer wil leren, is het helaas ook een plek waar hackers en scammers hoogtij vieren. Telkens komen er weer nieuwe verhalen voorbij, die alleen maar bedoeld zijn om je persoonlijke informatie en geld af te troggelen. Op het moment gaat er een zogenaamde mail rond van Netflix, waar je voor moet oppassen. Hij lijkt echt van Netflix af te komen, maar is helaas deel van een phishing scam.

Nep Netflix mail met link

De waarschuwing over de mail is afkomstig van de Britse politie, welke aangeeft steeds meer meldingen binnen te krijgen over de Netflix scam. In de nep Netflix mail wordt aangegeven dat er een probleem zou zijn met je account of dat je account op inactief is gezet. Om de problemen op te lossen zou je je gegevens moeten updaten en daarvoor wordt er natuurlijk meteen een link gegeven. Uiteraard kom je via de mail niet bij de echte Netflix site terecht, maar wel op een site die bijna niet van echt te onderscheiden is. Als je daar echter je gebruikersnaam, wachtwoord en betalingsgegevens invult, geef je die rechtstreeks aan de scammers.

Netflix Abonnementen

Overal dezelfde login gegevens

Nu lijkt het misschien niet zo spannend dat iemand in je Netflix account kan en kun je je afvragen waarom de scammers niet eerder voor je internet-bankieren wachtwoord gaan. Veel mensen gebruiken echter voor veel dingen dezelfde login gegevens en bij een Netflix mail zul je een stuk minder alert zijn dan bij een mail van je bank over problemen. Maar ook al doen de scammers verder niks met je gegevens, moet je er toch ook niet aan denken dat iemand gaat rommelen met je volglijst of verder gaat met de series die je aan het kijken bent?

Pas dus op voor de mail en maak er een gewoonte van om nooit met links in mails te werken. Ga liever in de browser meteen naar de site waar je moet zijn, zodat je zeker weet dat je niet op een phishing site terecht komt. En nu we het toch over Netflix hebben, kunnen we je meteen het goede nieuws vertellen: er komt officieel een Peaky Blinders film.

BGR

Reageer op artikel:
Pas op voor deze Netflix phishing scam
Sluiten