Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 feb 2019

Strong Black Legends: Netflix komt met show die je niet kunt kijken

Bij Netflix denk je aan films, series en documentaires. Het is immers een streamingdienst waarop je shows kijkt. Wist je echter dat Netflix ook al een tijdje bezig is met podcasts? Nu komt daar een nieuwe bij, genaamd Strong Black Legends.

Netflix podcast Strong Black Legends

Voor Strong Black Legends hoef je niet op Netflix zelf te zijn, maar zul je Spotify, iTunes of een Podcast-app aan moeten slingeren. Audio dus. De nieuwe podcast van de streaminggigant gaat over Afrikaanse Amerikanen die een grote impact hebben gehad op Hollywood en de rest van de entertainmentwereld. De eerste aflevering is op 12 februari live gegaan.

Het complete eerste seizoen wordt gehost door Tracey Clayton. Haar ken je wellicht van Another Round, de populaire podcast van BuzzFeed. De gastlijst is bijzonder sterk. In het eerste seizoen komen onder andere de volgende grote namen voorbij:

Ruth E. Carter (Black Panther), John Witherspoon (Friday) and Garrett Morris (de eerste zwarte Saturday Night Live acteur). Daarnaast belooft Netflix op teasende wijze dat er nog meer verrassingen aan gaan komen.

De naam van de podcast is gebaseerd op Strong Black Lead, een intern team binnen het bedrijf. Uit de communicatie rondom deze nieuwe show blijkt dat de streamingdienst podcasts serieuzer wilt gaan oppakken.

Spotify zette onlangs serieuze stappen in de podcast-wereld met twee grote overnames, en ook Amazon is er druk mee bezig. Bovendien komen er steeds vaker series uit die gebaseerd zijn op podcasts. Hoe het audioformat past in het bredere plaatje van Netflix zelf, blijft een kwestie van afwachten.

Reageer op artikel:
Strong Black Legends: Netflix komt met show die je niet kunt kijken
Sluiten