Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27 jun 2019

Netflix toont brute actiefilm met de nieuwe Captain America

Qua series is Netflix al jaren hard aan de weg aan het timmeren, maar de streamingdienst heeft op filmgebied nog een lange weg te gaan. Zeker nu steeds meer concurrenten hun eigen dienst oprichten moet Netflix het steeds meer hebben van zijn originele titels. Het nieuwste wapenfeit? Maak kennis met Point Blank.

Netflix introduceert Point Blank

Komende zomer komt Point Blank uit, een brute actiefilm die voor een gegarandeerd avondje hersenloos vermaak moet gaan zorgen. Het is strict gezien geen originele film, want we hebben het hier over een remake van een Franse film, uit 2010. À bout portant, voor de liefhebbers. Vrij vertaald: met het pistool op de borst.

Aan de cast zal het in ieder geval niet liggen. Marvel-held (en kersverse Captain America) Anthony Mackie speelt de hoofdrol. Je kunt hem tevens kennen uit het nieuwste seizoen van Black Mirror. Verder bestaat de cast onder andere uit Marcia Gay Harden (Into the Wild), Christian Cooke (Love, Rosie), Boris McGiver (House of Cards) en Yeyonah Parris (Mad Men).

Netflix Point Blank film

Maar waar gaat de film eigenlijk over? De zwangere vrouw van verpleger Paul (Anthony Mackie) wordt ontvoerd door een indringer. Paul besluit wraak te nemen en vindt al snel een bondgenoot in een zwaargewonde crimineel (Paul Grillo).

Hij helpt de crimineel uit het ziekenhuis te ontsnappen, in ruil voor hulp bij het redden van zijn vrouw. Klein probleempje: daar heeft de schurk in kwestie helemaal geen zin in. Hij wil enkel wraak nemen op de mensen die hem het ziekenhuis in hebben geholpen. Wat volgt is een achtbaan vol actie, corruptie en een verrassende dosis humor.

Point Blank staat vanaf 12 juli op Netflix. Hieronder kun je de eerste volledige trailer bewonderen.

?Check ook: Laatste kans op Netflix: meer dan zestig films en series verdwijnen

Reageer op artikel:
Netflix toont brute actiefilm met de nieuwe Captain America
Sluiten