Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 april 2018

Nu op Netflix: Pokémon Sun & Moon en One Punch Man ?

Netflix investeert flink in anime, zo schreven we onlangs. Het bedrijf brengt niet alleen bekende series naar zijn streamingdienst, maar brengt dit jaar ook een flink aantal originele anime uit. Vooral B: The Beginning wist ons te bekoren, zoals je in onze review kunt lezen. Niks kan echter op tegen de iconische power van Pokémon.

Pokémon Sun & Moon op Netflix

Het zeer nostalgische eerste seizoen van Pokémon staat al een tijdje op Netflix. Met de vergevingsgezinde nostalgische bril op is het allemaal prima te pruimen. Maar hoe ziet de iconische anime er anno 2018 uit?

Het antwoord is Pokémon Sun & Moon, een controversieel seizoen. Na meer dan 18 jaar is namelijk de animatiestijl compleet veranderd. Het is allemaal iets meer cartoony, al helemaal in vergelijking met de ietwat grimmige voorgaande seizoenen.

Pokémon Sun & Moon

Ash herken je haast niet meer terug. Waar in de voorgaande twintig jaar de designs ietwat werden gemoderniseerd, is dit echt een volledig redesign. Vooral van Ash dus, al twintig jaar een iconisch hoofdpersonage.

Het is even wennen, maar na een aflevering waren wij al verkocht. De lossere tekenstijl biedt veel meer ruimte voor vloeiende animatie. En hoe! Dat merk je alleen al in de battles. Alles is net wat dynamischer, met schitterende animatie als gevolg. Pokémon is nog altijd een fenomeen waar geld in wordt gestopt, en dat merk je.

Pokémon Sun & Moon

Bovendien is de opzet heel anders dan in de voorgaande seizoenen. Het is meer slice of life, in plaats van een avontuur met een serie gyms. Nogmaals, het is even wennen. Pokémon Sun and Moon is zeker niet voor iedereen, maar we raden jong en oud zeker aan om het een kans te geven.

Pokémon Sun & Moon

Je kunt het eerste seizoen nu op Netflix checken. Helaas is de originele Japanse audio niet beschikbaar, waar de muziek net wat toffer is. Ach, je kunt in het Engels en Nederlands ook je lol op.

One Punch Man nu ook beschikbaar

Naast Pokémon is ook One Punch Man op 1 april naar Netflix gekomen. Het is echter geen grap! One Punch Man was de afgelopen jaren een waar fenomeen. De anime gaat over een bizarre superheld die eigenlijk te sterk is.

One Punch Man Netflix anime

Hij kan elke vijand met een klap uitschakelen, waardoor alle gevechten zeer saai zijn. Althans, dat vindt de kale superheld zelf.

Met dat bizarre plot en een flinke dosis humor vertelt het eerste seizoen van One Punch Man een hilarisch verhaal. Voeg daar een flinke portie spectaculaire actie aan toe, en je hebt een nieuwe verslaving. Vind je Pokémon net iets te kinderachtig? Dan is dit een absolute aanrader.

 

Twee topseries dus! Ben je op zoek naar meer toffe anime? Hier zetten we de beste anime op Netflix voor je op een rijtje, en hier vind je algemene aanraders. Veel kijkplezier!

?Lees ook: Dit is hoe Netflix ons allemaal serieverslaafd maakt

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: Pokémon Sun & Moon en One Punch Man ?
Sluiten