Ilona Braam
Ilona Braam Pop-Culture 22 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix werkt aan nieuwe pop-up feature voor je binges

Netflix is constant bezig met het testen van nieuwe features en als je de optie aan hebt staan om mee te doen aan tests, kan het dat je af en toe opeens als één van de eersten iets nieuws ontdekt op de streamingdienst. Zo ontdekten verschillende gebruikers onlangs op hun computer een nieuwe knop tussen de afspeelopties. Veel gebruikers zullen blij zijn om te horen dat Netflix een pop-up feature aan het testen is.

Netflix pop-up knop

De nieuwe knop zorgt er namelijk voor dat je Netflix serie of film in een pop-up venster terecht komt, dat over de rest van je vensters in de browser zweeft. Zo kun je even met iets anders bezig gaan op je computer, zonder je uit de flow van je serie te raken. Waarschijnlijk zal de nieuwe feature ook veelvuldig gebruikt worden om tijdens het werk voor wat entertainment te zorgen.

Netflix pop-up venster

Slechts een test

Natuurlijk kun je hetzelfde ook voor elkaar krijgen door Netflix in de browser te openen in een los venster en hier de grootte van aan te passen. De nieuwe knop zou het proces echter een stuk sneller maken. Op het moment ondersteunt het pop-up venster nog geen ondertiteling, maar dat is iets dat na verloop van tijd nog toegevoegd zou kunnen worden. De streamingdienst heeft via Engadget laten weten dat het slechts om een test gaat en er is dus nog geen garantie dat we allemaal binnenkort met pop-ups aan de slag kunnen. Het zou wel een handige toevoeging zijn.

Netflix pop-up venster

Over pop-ups gesproken: ook de Chinese smartphonemaker Oppo is bezig geweest met pop-ups. In dit geval gaat het echter om een pop-up camera, die ze bedacht hebben voor een nieuwe opvouwbare smartphone. Dankzij de camera kan het display van het toestel helemaal doorlopen tot de rand en is er geen notch nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Engadget

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix werkt aan nieuwe pop-up feature voor je binges
Sluiten