Mark Hofman
Mark Hofman Tech 15 mrt 2019

Netflix: de 20 populairste films en series van week 11

Netflix is een immens populair platform met een aanbod wat bijna op wekelijkse basis veranderd. Of het nu gaat om films en series die verschijnen of content dat verdwijnt: er is altijd wel iets over te doen. Maar wat is nu de content die echt goed bekeken wordt? Door een onderzoek van Netflix- Nederland kunnen we daar overduidelijk antwoord op geven. Dit is de content die jullie het meeste hebben bekeken in week 11 van 2019. 

#1 The Walking Dead

Vorige week werden fans van The Walking Dead voorzien van een geweldige verrassing: Netflix zette spontaan alle acht de seizoenen op het platform. De hitserie van AMC was dus weer helemaal terug. In Amerika wordt het negende seizoen op dit moment uitgezonden en in Nederland kunnen we nu direct genieten van de eerste acht seizoenen. Fans die dus al sinds het vertrek op Netflix niet meer op de hoogte waren van het verhaal, kunnen nu weer een heel stuk bij raken.

Uiteraard volgen we in The Walking Dead, in eerste instantie, het verhaal van Rick Grimes. Deze politieagent wordt, na enige tijd in een coma te hebben gelegen, wakker in een wereld die hij niet meer herkent. Een agressieve infectie heeft ervoor gezorgd dat de aardkloot voorzien is van een problematisch portie zombies, wat betekent dat het overleven geblazen is.

#2 Homeland

Waar Homeland in Amerika inmiddels toe is aan het laatste seizoen, kunnen we in Nederland van het zevende seizoen genieten op Netflix. Hoofdpersonage Carrie lijkt het zwaarder te hebben dan ooit te voren, waardoor ze op het randje van de afgrond balanceert. De ontwikkelingen van het vorige seizoen pakte dusdanig verkeerd uit dat de problemen grootser zijn dan ooit. Dit zevende seizoen weet, net als de voorgaande, de gemoederen bezig te houden. Vandaar dat deze serie opnieuw op plek #2 te vinden is.

#3 The Umbrella Academy

Hoewel deze serie nog redelijk nieuw is in de hitlijsten van Netflix, is het statement al gezet. Ondanks dat het verhaal in eerste instantie als “gewoon” kan overkomen, blijkt daar direct na de eerste aflevering niks van terug te zien. In deze tiendelige actieserie met veel duistere humor zien we zeven ‘superhero’s’ die de aarde proberen te redden van de ondergang. Het feit dat alle zeven karakters het contact sinds hun jeugd zijn verloren en deze recent pas hebben hervonden, zorgt voor lastige en enerverende situaties.

#4 Formula 1: Drive to Survive

In deze serie werkten grootmachten Netflix en Formula One samen om een geweldig portret te schetsen. In de tiendelige serie worden de spanningen en voorbereidingen tot op de laatste wedstrijd in het raceseizoen in beeld gebracht. Door inzicht te geven in niet alleen de rijders zelf, maar hier ook de aandacht te vestigen op de pitbox werkers, managers en eigenaren wordt een geheel beeld van de sport geweldig in beeld gebracht. Ook als de sport zelf niet direct je aandacht wist te pakken, kan het zomaar zijn dat deze serie je een directe fan maakt.

#5 Dirty John

de meeste series op Netflix worden gebaseerd op bekende films, boeken of zelfs games, echter vindt deze serie zijn oorsprong in het podcast landschap. ‘Dirt John’ was van oorsprong een podcast die het verhaal van Debra Newell beschrijft. Een Crime journalist voor de LA Times. Door het overweldigende succes die deze podcast wereldwijd maakte, besloten de hoge bazen bij Netflix dat het tijd werd dit verhaal om te zetten naar een wat visueler geheel. Met een mooie opbouw in storyline en goede plot twists verdiend deze serie dan ook zijn vijfde positie in de lijst van deze week.

En ook deze titels waren populair

 • The Order
 • Northern Rescue
 • Riverdale
 • Bates Motel
 • Workin’ Moms

 • Suits
 • Shadowhunters
 • After Life
 • When Calls the Heart
 • Overspel

 • Triple Frontier
 • You
 • Conversations with a Killer: Ted Bundy Tapes
 • Queen of the South
 • Suburra

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix: de 20 populairste films en series van week 11
Sluiten