Netflix voegt korte film van Twin Peaks bedenker toe

David Lynch is een van de meest eigenzinnige filmmakers uit de geschiedenis. Naast cultklassiekers als Blue Velvet en Eraserhead was hij ook verantwoordelijk voor de serie Twin Peaks, die een aantal jaren geleden weer een nieuw seizoen kreeg. Mocht jij hem waarderen en daarbij een Netflix abonnement hebben, dan is er wellicht goed nieuws voor je.

Onlangs werd de iconische regisseur alweer 74 jaar en vierde dat door de wereld te trakteren op een gratis korte film. Of nou ja gratis, je moet wel toegang hebben tot Netflix om deze te bekijken.

David Lynch presenteert korte film ‘What Did Jack Do’

‘What Did Jack Do’ is niet alleen door Lynch geregisseerd, maar hij heeft de film ook zelf geschreven en bewerkt. Tevens vertolkt hij een van de twee hoofdrollen. Het is lastig om de film een categorie te plaatsen. Netflix hangt er meerdere labels aan, waaronder ‘drama’, ‘misdaaddrama’, ‘experimentele film’ en ‘mysterie’. Al voelt het qua stijl een beetje aan als Eraserhead, de eerste lange film van David Lynch.

Centraal staat een detective die een aap van moord verdenkt en hem daarom op een treinstation besluit te ondervragen. Het ziet er echter naar uit dat er geen bekentenis gaat komen, gezien de verdachte de vragen op uiteenlopende manieren ontwijkt.

What Did Jack Do Netflix David Lynch
De aap uit What Did Jack Do (Bron: Netflix)

Het bovenstaande mag dan bizar klinken, maar het is oprecht waar ‘What Did Jack Do’ over gaat. Als je het niet gelooft dan dagen we je uit om de film zelfs eens op Netflix te bekijken. Hij duurt maar 17 minuten, dus ideaal voor tussendoor.

Meer Netflix

Mochten dit soort korte films je niet liggen dan zijn er natuurlijk nog een hoop andere dingen op Netflix waarvan je kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan het tweede seizoen van de populaire komedieserie Sex Education. Een overzicht met de laatste nieuwtjes, trailers en aankondigingen is via deze link te checken.

Polygon

Reageer op artikel:
Netflix voegt korte film van Twin Peaks bedenker toe
Sluiten