Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 25 jul 2018

Netflix introduceert redesign en nieuwe profiel-icoontjes: welke kies jij?

Vorig jaar was het groot nieuws toen Netflix onthulde dat het 8 miljard dollar in originele content zou gaan investeren in 2018. Ondertussen is daar zelfs 12 tot 13 miljard dollar van gemaakt. Het merendeel van de resulterende films en series zul je nooit kijken. Wat je echter wel altijd ziet, zijn de subtiele details waar je amper bij stil staat: je profiel-icoontje.

Nieuwe profiel-icoontjes Netflix

Je weet wel, de kleurrijke avatars die je bij het aanmaken van een account moet kiezen. Vervolgens kun je aan de hand van die icoontjes jouw eigen Netflix-profiel openen. Die icoontjes zien er al jaren hetzelfde uit, en zijn absoluut aan een facelift toe.

Netflix profiel icoontjes

We hebben gelukkig goed nieuws. Binnenkort kijk je dagelijks tegen een stuk modernere varianten aan. De platte minimalistische versies waar je de afgelopen vijf jaar naar keek, worden vanaf vandaag vervangen door iets meer glanzende varianten.

Het idee erachter blijft hetzelfde, oftewel, wat ze moeten voorstellen. De afwerking en daarmee het design is echter aangepast. Bovendien zijn er nu meer details te zien. De pilotenzonnebril is nu van goud, en de dame heeft nu roze haar.

Daar blijft het echter niet bij! Er komen namelijk ook nieuwe icoontjes bij. Je kunt binnenkort je favoriete personages uit populaire Netflix Originals als profiel-icoon gebruiken. Denk aan Luke Cage uit, tja, Luke Cage, Kimmy Schmidt uit The Unbreakable Kimmy Schmidt en Elle uit Stranger Things.

Netflix profiel icoontjes

De komende weken worden de aanpassingen gefaseerd uitgerold naar Netflix in alle apps, zowel op je smartphone als op je televisie. Daarover gesproken: de streamingdienst ziet er als het goed is nu ook heel anders uit op je TV. Hier lees je daar meer over.

Reageer op artikel:
Netflix introduceert redesign en nieuwe profiel-icoontjes: welke kies jij?
Sluiten