Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28/12/2018

YOU: Verslavende Netflix thriller-serie wordt jouw nieuwe binge

Alle lijstjes met de beste Netflix series van 2018 zijn al lang geschreven en gepubliceerd. Toch gaat de streamingdienst op de valreep van 2018 vrolijk door het met lanceren van nieuwe Originals. Maak kennis met YOU, een verslavende psychologische thriller-serie.

YOU: Psychologische thriller

Sinds tweede kerstdag kun je deze topper bingen. Met een score van 90 procent op Rotten Tomatoes lijkt Netflix opnieuw goud in handen te hebben. De beschrijving van de serie lijkt te beginnen als een zoetsappig romantisch drama, maar haak niet meteen af. YOU is namelijk allesbehalve standaard.

De serie begint als een vrij cliché liefdesverhaal. Kijkers maken kennis met Joe Goldberg, een manager van een boekenwinkel. De ogenschijnlijk doodgewone dude wordt gespeeld door Penn Badgley, die je wellicht kent van Gossip Girl.

Netflix Psychologische thriller You

Hij ontmoet Guinevere Beck, gespeeld door Elizabeth Lail. Joe is al snel hopeloos verliefd, en de twee lijken perfect bij elkaar te passen. Daar houdt het echter wel bij op wat romantiek betreft, want het blijkt al snel dat Joe een zeer duistere kant heeft.

De beste man heeft namelijk psychologische problemen waar je U tegen zegt. Zijn liefde slaat al snel om in een totale obsessie. Joe is een stalker die zich door niemand tegen laat houden.

Het resultaat is volgens recensenten een verfrissende en duistere twist op de romantische komedies die we allemaal al gezien hebben.

Meer topseries op Netflix

Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen, die je allemaal in een keer kunt gaan bingen op Netflix. Heb je toch trek in een ander type show? We hebben hier de zes Netflix-series op een rijtje gezet die in 2018 een 100 procent score kregen op Rotten Tomatoes.

Reageer op artikel:
YOU: Verslavende Netflix thriller-serie wordt jouw nieuwe binge
Sluiten