Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 apr 2019

Quicksand: Nieuwe Netflix thriller wordt jouw volgende binge

Netflix scoort al enkele jaren met anderstalige producties, van het Duitse Dark tot het Spaanse Casa de Papel. Op 5 april is het tijd voor de volgende stap, Quicksand. Een Zweedse thriller die nu al hoge ogen gooit.

Quicksand: Zweedse thriller op Netflix

Thrillers zijn meestal de populairste titels op de streamingdienst. En met een reden, want Netflix weet op de een of andere manier van over heel de wereld topseries binnen te halen. Quicksand is een misdaadserie die om een verschrikkelijke gebeurtenis op een middelbare school draait.

Het gaat om een schietpartij. Direct wordt Maja Norberg, een van de leerlingen, gearresteerd op verdenking van moord. De zaak lijkt daarmee snel opgelost te zijn. De dader is binnen! Schijn bedriegt echter, en al snel blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Wat gebeurde er echt in het beruchte klaslokaal?

Steeds krijg je als kijker meer details voorgeschoteld die de schietpartij in een ander licht zetten. Daardoor wordt je steeds op het verkeerde been gezet, en is niets op de middelbare school in Stockholm wat het lijkt. Het is een bekende formule voor dit soort series, maar op een dergelijk hoog niveau weet het ook nooit te vervelen.

Maja wordt gespeeld door de Zweedse Hanna Ardéhn. De rol van Sebastian, haar mysterieuze vriendje, wordt gespeeld door Felix Sandman. Een nieuwe trailer van Quicksand doet vooral denken aan andere Zweedse misdaadseries. Springvloed, The Bridge, Wallander, dat soort werk. Geen slecht rijtje om in te staan!

5 april al en meer op Netflix

Dankzij de nieuwe trailer weten we nu dus ook wanneer Quicksand naar Netflix komt. Het gehele eerste seizoen kun je vanaf 5 april bingen. Over vier dagen dus al!

April zit trouwens sowieso barstensvol topfilms en series op de streamingdienst. In dit artikel hebben we de topcontent voor je op een rijtje gezet, die deze maand nog naar Netflix komt. Veel kijkplezier!

Check dit ook ➠ Deze muziekstreamingdienst maakt je vier keer productiever

Reageer op artikel:
Quicksand: Nieuwe Netflix thriller wordt jouw volgende binge
Sluiten