Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 26 mrt 2018

The Rain: mysterieuze thriller wordt je volgende Netflix binge

Na diabolische mist, misnoegde planten die neurotoxines loslaten en venijnige splinters wordt het binnenkort ook gevaarlijk om in de regen rond te lopen. De nieuwe Netflix serie The Rain komt er namelijk aan en vertelt het verhaal van een broer en zus die moeten zien te overleven in de gevaarlijke regen.

Toch niet zo happy in Denemarken

Het verhaal speelt zich af in Denemarken, waarvan wordt gezegd dat daar de meest gelukkige mensen op aarde leven. Maar waar ze misschien nu gelukkig zijn, blijken ze daardoor in een apocalyptische toekomst juist minder goed voorbereid te zijn op wereldbedreigende fenomen.

De trailer begint met de woorden ” If it was supposed to go wrong somewhere, it was not supposed to be here. We were taught that we were safe, that we were the happiest people on earth. Our comfortable lives were never meant to change. So when everything fell apart, we were the least prepared.

The Rain Netflix

Droog blijven in The Rain

In de serie is bijna de hele wereldbevolking uitgeroeid door een agresief virus, dat door de regen wordt verspreid. Een broer en zus, die helaas juist in die tijd leven, gaan op een gevaarlijke zoektocht om ergens veiligheid te vinden en op de een of andere manier toch gered te worden.

Uiteraard zullen ze onderweg behalve met de regen, ook te kampen krijgen met allerlei andere gevaren. Andere series leren ons dat soms het grootste gevaar nog wel afkomstig is van andere mensen die altijd baldadig lijken te worden onder barre omstandigheden.

The Rain Netflix

Première op 4 mei

Op 4 mei zal het zover zijn en kunnen we aan een nieuw avontuur beginnen met de Scandinavische thriller serie. The Rain komt uit vlak na The 100, die na een lange afwezigheid eindelijk weer terug is. Ook in deze serie hebben tieners te maken met barre omstandigheden in een dystopische toekomst. Het laatste wat we hiervan zagen is dat er een ruimteschip landt, dat helemaal niet zulke vriendelijke bedoelingen zou kunnen hebben.

Als je niet zo van dystopische series houdt maar eerder fan bent van Narcos, hebben we goed nieuws. Het duurt nog wel even voordat het nieuwe seizoen van drug lord serie begint, maar je kunt je in de tussentijd vermaken met The Mechanism. Een andere spannende serie van de makers van Narcos, maar dan in een iets andere setting.

Netflix

Reageer op artikel:
The Rain: mysterieuze thriller wordt je volgende Netflix binge
Sluiten