Mark Hofman
Mark Hofman Tech 6 feb 2019

Netflix lanceert eerste eigen realityserie op Valentijnsdag

Met talloze films, series en documentaires heeft Netflix ons kijkgedrag sterk beïnvloed. De traditionele televisie staat aanzienlijk minder vaak aan en de streamingdienst draait overuren. Met eigen producties weet het platform ook veel unieke content te lanceren, waar Dating Around een prachtig voorbeeld van is. De eerste eigen realityserie van Netflix lanceert op de meest romantische dag van het jaar: Valentijnsdag.

Netflix lanceert eerste realityserie

Op het gebied van documentaires en series heeft Netflix bewezen een volwaardige producent te kunnen zijn. Uiteraard komt daar ook nog eens bij dat het bedrijf zo’n 14 keer genomineerd is voor een Oscar, wat het succes op filmgebied ook laat zien. Echter zijn er bepaalde genres en grijze gebieden waar Netflix zich nog niet aan gewaagd heeft. De producent heeft een flink arsenaal aan zelf geproduceerde content, maar een realityserie hoort daar niet bij. Althans, tot nu dan.

Je zou het in eerste instantie misschien niet bedenken, maar kijken naar andere mensen die daten kan nog best goede entertainment zijn. Dit blijkt uit het grote succes van First Dates op de Nederlandse televisie. Netflix pakt door op dit grote succes en komt met de nieuwe serie Dating Around. De titel dekt de lading perfect en de releasedatum, Valentijnsdag, sluit ook top aan op het concept.

Het eerste seizoen, van Netflix’s eerste realityserie ooit, heeft zes afleveringen. In elke aflevering volgen we een single kandidaat die vijf verschillende dates heeft met vijf vreemdelingen. De gehele interactie, inclusief de meest ongemakkelijke situaties, is te zien in de serie. Er komt zelfs een pipo voorbij die, uit volledige angst, vraagt of de desbetreffende persoon geen seriemoordenaar is. Het concept klinkt misschien een beetje suf, maar lijkt ons hilarisch.

De serie verschijnt op 14 februari op Netflix. Benieuwd wat er nog meer op het platform verschijnt deze maand? Check dan even ons overzicht.

Reageer op artikel:
Netflix lanceert eerste eigen realityserie op Valentijnsdag
Sluiten