Zo ontkom je (voorlopig) aan Netflix reclames

Verschillende Amerikanen kregen onlangs de schrik van hun leven, toen hun Netflix binge sessie werd onderbroken door reclames. Daar zit je als Netflix gebruikers natuurlijk helemaal niet op te wachten en niet lastig gevallen worden door reclames is toch ook juist één van de grote voordelen van Netflix? Helaas is de streamingdienst begonnen met het testen van reclames tussendoor, maar gelukkig kun je voorlopig nog de dans ontspringen.

Reclames voor andere Netflix content

Het gaat overigens niet over reclames voor allerlei producten van adverteerders, maar meer om warmmakertjes voor andere Netflix series en films. Toch zullen de meeste Netflixers geen zin hebben in een onderbreking van hun binge avond. Op het moment gaat het echter nog om een test en worden we er in Nederland (nog) niet mee lastig gevallen. Het kan echter dat Netflix binnenkort ook in Nederland gaat aftasten wat de reacties op dit nieuwe plan zijn.

Netflix

Niet deelnemen aan tests

Gelukkig is het mogelijk om aan te geven dat je geen zin hebt om aan dit soort tests mee te doen. Hiervoor ga je naar Netflix in je browser en kies je vervolgens voor je account settings rechtsboven bij het dropdown menu.

Netflix account

Daarna kies je bij het vak “Instellingen” voor “Testdeelname”. Hier kun je aangeven of je wel of niet wilt deelnemen aan tests en voorvertoningen. Door dit uit te schakelen laten ze je met rust als er weer iets nieuws getest moet worden en in dit geval de reclames tussen je series en films door. Je krijg dan de standaard Netflix beleving. Ze geven wel aan dat door deel te nemen aan de tests je helpt met verbeteringen en je mogelijke nieuwigheden kunt bekijken nog voordat ze worden voorgesteld aan alle leden. Je moet je wel bedenken dat door de optie uit te schakelen, je ook geen gebruik meer kunt maken van eventuele andere nieuwe functies die Netflix aan het testen is.

Netflix testdeelname

Geen permanente oplossing

Wat je je ook moet bedenken dat dit natuurlijk geen permanente oplossing is. Het zorgt er alleen voor dat je niet lastiggevallen wordt als Netflix ook in Nederland gaat testen met reclames. Maar mochten ze uiteindelijk besluiten om de nieuwe feature inderdaad door te voeren, dan ontkom je er helaas niet meer aan.

Misschien toch iets anders?

Als je reclames echt niet trekt is het misschien tijd om over te stappen naar een andere streamingdienst. Amazon Prime is bijvoorbeeld een mooi alternatief en je krijgt naast content om te bingen ook andere bijkomende voordelen. Als je bijvoorbeeld bij Amazon shopt, worden je pakketjes ook nog eens binnen een dag zonder extra kosten bij je thuis bezorgd.

Manners

Reageer op artikel:
Zo ontkom je (voorlopig) aan Netflix reclames
Sluiten