Mark Hofman
Mark Hofman Pop-Culture 5 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Europese Unie pakt Netflix aan: harde regels voor content

Het Europese Parlement heeft akkoord gegeven op de content quotum die bepaalt dat 30% van de Netflix content uit Europa moet komen. Een regeling die ook op Amazon van toepassing is. 

30% Netflix content uit Europa

Het Europese Parlement heeft akkoord gegeven op een nieuwe regeling voor streamingsdiensten als Netflix en Amazon Prime. De content die aangeboden wordt moet voor 30% uit Europa gaan komen. Deze move zorgt ervoor dat filmproducenten uit het continent een groter podium krijgen. Op deze manier moet het verschil met content uit Amerika kleiner worden. Ook worden de services gevraagd om de markt rondom de producties te ondersteunen door investeringen te doen.

Terwijl Netflix en Amazon al bijna aan de 30% zitten, zullen de bedrijven wel door moeten blijven gaan. Roberto Viola, hoofd communicatie van de Europese Commissie van content en technologie, heeft tegenover Variety laten weten dat informatie snel zal volgen. Hierbij zal, wanneer de cijfers aan het einde van de maand bekend wordt, ook het percentage aan Europese content bekend gemaakt worden.

La Casa de Papel Netflix Netflix Europa

Netflix druk bezig met Europa

Eerder dit jaar werd al bekend dat de Europese Unie met strengere regels zouden komen op het gebied van Content. Netflix heeft daardoor de focus op Europese programmering gelegd. Dit deden ze door 1 miljard euro beschikbaar te stellen voor een productiehuis in Spanje. Ook Amazon heeft de focus op de content aangepast.

De nieuwe regeling moet overigens nog wel geaccepteerd worden door de raad van EU minister. Landen die aangesloten zijn hebben vervolgens 21 maanden de tijd om de regels in hun eigen land toe te passen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Europese Unie pakt Netflix aan: harde regels voor content
Sluiten