Netflix kondigt releasedatum van fantasy-serie Cursed aan

Ben je fan van Game of Thrones of The Witcher? Dan is Cursed jouw volgende serie! De productie komt binnenkort op Netflix.

Het was alweer een tijdje wachten op een nieuwe goede fantasy-serie. Netflix probeerde het met brief voor de koning ontving toch wel wat negatieve recensies. Toch heeft het bedrijf laten zien om een goede fantasy-series te kunnen maken. The Witcher was een erg groot succes en we wachten nu al op het tweede seizoen van Geralt of Rivia. In de tussentijd kun je jezelf vermaken met een nieuwe serie. De streamingdienst komt namelijk met Cursed.

Cursed op Netflix

De serie Cursed is gebaseerd op het gelijknamige boek dat gaat over de Legende van koning Arthur. In de serie staat Nimue centraal, een jonge vrouw die een mysterieuze gave heeft. Ze is voorbestemd om Lady of the Lake te worden. Na de dood van haar moeder vindt ze een huurling met de naam Arthur waarmee ze samen op zoek gaat naar de tovenaar Merlijn om een eeuwenoud zwaard te overhandigen. Ze rebelleert tegen de Red Paladins en koning Uther.

Releasedatum

De serie komt op 17 juli naar Netflix. Het bedrijf noemt Cursed een coming-of-age-verhaal met thema’s die actueel zijn in onze wereld. Ook daar zijn er natuurproblemen, religieus terreur en zijn er doelloze oorlogen. In totaal bestaat de serie uit tien afleveringen van telkens een uur.

De hoofdrol in Cursed is voor Katherine Langford. Zij schitterde eerder al in 13 Reasons Why. Ze zou ook een rol spelen in Avengers: Endgame, maar de scène werd uiteindelijk geschrapt. Nu krijgt ze kans om alsnog een soort superheld te zijn. De trailer ziet er in ieder geval spectaculair uit. Deze is hieronder te zien.

Wil je een betere Netfix-ervaring? Eerder schreven we al over de zes ideale Netflix-hacks om je leven makkelijker te maken. Deze zijn hier te vinden.

Reageer op artikel:
Netflix kondigt releasedatum van fantasy-serie Cursed aan
Sluiten