Netflix laat plannen voor Resident Evil-serie uitlekken

Gamereeks Resident Evil mag meerdere blockbusters dan wel succesvol verfilmd zijn, veel fans hadden liever een verhaal gehad dat dichterbij het bronmateriaal zat. Al lijkt het erop dat Netflix deze groep alsnog gaat geven wat ze willen. Er werd namelijk gesproken over een nieuwe serie rondom de populaire horror-games. Er was alleen nog niks bevestigd.

Een gebruiker van een speciale website voor journalisten heeft onlangs echter opgemerkt dat Netflix informatie toegevoegd heeft over een Resident Evil-serie. Dit wijst erop dat de serie waarschijnlijk op korte termijn in productie gaat, of zelfs al uitgebracht wordt.

Meer bekend over Netflix serie rondom Resident Evil

Het verhaal achter de aankomende Netflix serie zou plaatsvinden in het fictieve plaatsje Clearfield, dat als het ware in de achtertuin ligt van Washington, D.C. en het beruchte Umbrella Corporation. We zien een tijdlijn waarin het gevreesde T-Virus al 26 jaar geleden ontdekt is.

Welke acteurs er in de serie te zien gaan zijn is nog even afwachten. Ook weten we nog niet wanneer de reeks op Netflix gaat verschijnen, maar de kans is groot dat daar binnenkort meer over bekendgemaakt wordt.

De eerdere Resident Evil-films hadden een hoofdrol Milla Jovovich en brachten bij elkaar meer dan 1 miljard dollar op. Al waren er daarvoor wel 6 films voor nodig, waarvan de eerste in 2002 uitkwam.

Mortal Kombat

Naast Resident Evil is er nog een andere populaire gamereeks waar de komende tijd een serie van zal verschijnen. Het gaat hier om Mortal Kombat. Onlangs verscheen er namelijk een trailer voor Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge, een R-rated animatieversie die gepland staat om direct op DVD en Blu-ray te verschijnen. Of de reeks later nog naar Netflix (of een andere streamingdienst) komt is nog niet bekend.

Er staat overigens ook nog een nieuwe live-action film rondom de Mortal Kombat games gepland.

Reageer op artikel:
Netflix laat plannen voor Resident Evil-serie uitlekken
Sluiten