Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 nov 2018

Netflix gaat legendarische boeken Roald Dah adapteren

Disney heeft officieel bekend gemaakt dat zijn streamingdienst eind 2019 gelanceerd gaat worden.Het is dus slechts een kwestie van tijd voor de enige echte Netflix-killer de wereld gaat veroveren. Netflix bereidt zijn wapenarsenaal voor met… de fantasierijke en iconische boeken van Roald Dahl.

Netflix adapteert iconische verhalen Roald Dahl

De streamingdienst heeft officieel een grootschalige samenwerking met The Roald Dahl Story Company bevestigd. Charlie and the Chocolate Factory, The BFG, Matilda: allemaal worden ze geadapteerd door Netflix. Dan hebben we het over animatieseries en specials, bestemd voor de hele familie.

Productie van de eerste specials gaat in 2019 van start. De streamingdienst lijkt de beroemde verhalen als een soort cinematic universe te benaderen. “De verhalen gaan potentieel overlappen. Er zullen in ieder geval rode draden zijn die alle verhalen verbinden,” aldus Netflix’s Melissa Cobb.

Roald Dahl Netflix

Felicity Dahl, weduwe van de in 1990 overleden schrijver, is zeer blij met de deal: “Onze missie is om zoveel mogelijk kinderen wereldwijd kennis te laten maken met de unieke magie en de positieve verhalen van Roald Dahl.”

Naast de hierboven genoemde voorbeelden gaat Netflix onder andere de volgende titels adapteren: The Twits, Charlie and the Great Glass Elevator, George’s Marvellous Medicine, Boy — Tales of Childhood, Going Solo, The Enormous Crocodile, The Giraffe and the Pelly and Me, Henry Sugar, Billy and the Minpins, The Magic Finger, Esio Trot, Dirty Beasts en Rhyme Stew. De productie van de eerste titels gaat in 2019 van start.

Reageer op artikel:
Netflix gaat legendarische boeken Roald Dah adapteren
Sluiten