Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 jan 2019

Russian Doll: Netflix introduceert jouw volgende bizarre binge-verslaving

Films die draaien rondom een time loop zijn allesbehalve nieuw. Je weet wel, verhalen waarin een personage bijvoorbeeld keer op keer dezelfde dag beleeft. Netflix pakt dat genre heel anders aan in een nieuwe serie genaamd Russian Doll. Dit keer gaat iemand keer op keer weer dood.

Netflix introduceert Russian Doll

Dat klinkt wel erg grimmig, maar de Netflix Original gooit er gelukkig een flinke scheut humor overheen. Dat mag je ook wel verwachten met Amy Poehler, Natasha Lyonne en Leslye Headland in de hoofdrolen.

Natasha herken je waarschijnlijk direct, want ze speelde ook een grote rol in Orange is the New Black, een van de eerste Netflix Originals. In Russian Doll speelt ze een vrouw genaamd Nadia. Nadat ze omkomt in een auto-ongeluk, gaat ze keer op keer terug in de tijd.

Russian Doll Netflix

Een echte time loop dus, maar dan een hele macabere. Ze gaat namelijk keer op keer weer dood, steeds op een andere manier. Of ze nou neergeschoten wordt of van een hoge trap valt: het leven wil haar dood hebben, met alle gevolgen van dien.

De onderstaande trailer introduceert het bizarre concept, maar je bent gewaarschuwd: Netflix pakt het behoorlijk NSFW aan. Not Safe For Work dus. Dat komt meer door het vloeken dan het geweld zelf, maar toch.

De eerste beelden zien er in ieder geval veelbelovend uit. Het concept doet denken aan Groundhog Day, maar dan een stuk donkerder. Het is echter maar de vraag of de makers die twist een heel seizoen lang interessant kunnen houden, in tegenstelling tot een film van krap twee uur.

Gelukkig gaan we daar al heel snel achter komen, want Russian Doll is vanaf 1 februari te bingen op Netflix.

Reageer op artikel:
Russian Doll: Netflix introduceert jouw volgende bizarre binge-verslaving
Sluiten