Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 24 mei 2019

Deze langverwachte Samuel L. Jackson film komt naar Netflix

Het leuke aan Netflix is dat de dienst er soms voor zorgt dat bepaalde titels eerder kunt zien dan normaal. Denk bijvoorbeeld maar aan The Cloverfield Paradox, die ineens beschikbaar was. Het blijkt nu dat ook het langverwachte Shaft twee weken na de Amerikaanse bioscooprelease via de streamingdienst te zien zal zijn.

Shaft op Netflix

Als jij van klassieke actiefilms houdt dan heb je ongetwijfeld wel een keer gehoord van Shaft, een legendarische misdaadfilm met daarin niemand minder dan Samuel L. Jackson in de hoofdrol. Er is nu echter een vervolg uitgebracht dat binnenkort naar de Amerikaanse bioscopen komt. Daarnaast kunnen wij in Nederland de film twee weken later al via Netflix aanschouwen.

Het verhaal draait dit keer om John Shaft jr, zoon van de legendarische politieagent. Deze is net zoals zijn vader gaan werken in de misdaadbestrijding. Wanneer zijn beste vriend echter overlijdt onder verdachte omstandigheden roept hij de hulp van zijn vader in. Samen gaan de twee opzoek naar de waarheid. Al snel krijgen ze hulp van nog een oude bekende.

Uiteraard zal Samuel L. Jackson wederom een hoofdrol op zich nemen. Daarnaast is er een rol voor Jessie T. Usher, die zijn zoon speelt. Ook Regina Hall (Scary Movie) en Alexandra Shipp zullen te zien zijn in de film. Gezien het overlijden van John Singleton is er dit keer een andere regisseur, namelijk Tim Story.

Remake?

Wat veel mensen niet weten is dat de in 2000 verschenen voorganger ook een vervolgfilm was. Al werd deze destijds ook gezien als een remake. De originele Shaft verscheen in 1971 en had een hoofdrol voor Richard Roundtree. Een leuk detail is dat ook hij in deze nieuwe film te zien zal zijn.

Shaft is vanaf 28 juni via Netflix te bekijken. Mocht jij meer van dit soort Netflix aankondigingen willen lezen dan raden we je aan om ons uitgebreide Netflix overzicht eens te checken.

Reageer op artikel:
Deze langverwachte Samuel L. Jackson film komt naar Netflix
Sluiten