Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 22 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix komt met epische sci-fi hit The Wandering Earth

Hollywood krijgt vanuit China steeds meer concurrentie, zo werd onlangs duidelijk. The Wandering Earth is China’s eerste mainstream science-fiction film, en de eerste Chinese film op dit Hollywood-niveau. Ook wij kunnen er binnenkort van gaan genieten dankzij Netflix.

The Wandering Earth: Chinese sci-fi

Het zeer ambitieuze project is wereldwijd namelijk opgepakt door de streamingdienst. Een goede zaak, want zo kunnen sci-fi liefhebbers wereldwijd ook deze achtbaanrit meemaken. De film is volgens recensenten allesbehalve perfect, maar biedt wel een visueel spektakel zoals je het zelden gezien hebt.

Sowieso is het een goede zaak als China, Japan en Korea internationaal meer gaan meespelen als het om films gaat. Mits het een diversere mix aan topfilms oplevert, en ze niet enkel Hollywood na-apen. The Wandering Earth laat goed zien hoe je een middenweg kunt vinden. Science-fiction op het niveau van Hollywood, maar met een kenmerkend Chinees sausje.

De film heeft sinds de lancering op 6 februari ook al meer dan 600 miljoen dollar opgeleverd. The Wandering Earth is gebaseerd op de gelijknamige novelle uit 2000, geschreven door Liu Cixin, een schrijver die hopelijk na dit succes ook wereldwijd meer aandacht gaat krijgen.

De film telt het epische verhaal van mensen van overal over de wereld die samen moeten werken om hun planeet te redden van de imploderende zon. Ze bouwen gigantische raketten om de aarde weg te stuwen, richting een nieuw zonnestelsel. Een bizar plot, maar daar is het ook science-fiction voor.

The Wandering Earth Netflix China The Wandering Earth Netflix China

Netflix

Jerry Zhang, manager van content-acquisitie bij Netflix, zei het volgende:

“Netflix streeft ernaar om entertainmentliefhebbers toegang te bieden tot een breed scala aan wereldwijde content. Met zijn hoogwaardige productie en epische verhaal zijn we er zeker van dat ‘The Wandering Earth’ geliefd zal zijn bij scifi-fans over de hele wereld. ”

Netflix voegt daar nog aan toe:

“De film is een majestueus feest voor de ogen met een enorme productieschaal die je zelden ziet in Mandarin-films. Het post-productie- en special effects-werk omvatte twee jaar, bestond ui meer dan 3.000 conceptuele ontwerpen en bevatte meer dan 10.000 speciaal gebouwde rekwisieten, terwijl het gebruik maakte van een indrukwekkende 2.000 special effects-opnames en een aanzienlijke hoeveelheid computer-animatie.”

Het is helaas nog niet bekend wanneer de film exact naar Netflix komt, maar hieronder kun je de trailer bewonderen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix komt met epische sci-fi hit The Wandering Earth
Sluiten