Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 28 aug 2017

Vijf science-fiction films op Netflix die je niet mag missen

De populaire streamingsdienst Netflix biedt ons een ruim aanbod aan series en films. Uiteraard is ook het science-fiction genre hier goed vertegenwoordigd. Mocht je nog inspiratie nodig hebben, dan hebben we hier een lijstje met vijf aanraders voor je.

Iconische science-fiction: The Terminator (1984)

We beginnen het lijstje met een echte klassieker, namelijk The Terminator van regisseur James Cameron. We volgen een jonge vrouw welke achterna gezeten wordt door agressieve robot die het op haar leven voorzien heeft. Deze Sci-fi actiefilm staat met name bekend vanwege het feit dat Arnold Schwarzenegger het titelpersonage vertolkt.

The Terminator Science-fiction Netflix

Hij bleek, ondanks zijn beperkte acteerskills, de perfecte kandidaat om een moordlustige cyborg te vertolken. Naast Schwarzenegger heeft de film echter nog meer te bieden. Het verhaal is erg spannend en ook de specials effects zijn uitstekend. Al met al een klassieker die je gezien moet hebben.

Cult-klassieker: Event Horizon (1997)

Event Horizon is film die science-fiction met horror combineert. Het verhaal draait om een groepje astronauten die op zoek gaat naar een vermist ruimteschip. Ze weten het toestel terug te vinden, maar het blijkt echter dat de oorspronkelijke bemanning is vervangen door wezens die een stuk minder vriendelijk zijn.

Alhoewel destijds niet iedereen even enthousiast werd van de film, wordt het project tegenwoordig als een ware cultklassieker beschouwd. Dit vanwege de sterke sfeer, special effects en invloeden van klassiekers als Alien, The Shining en Fantastic Voyage.

Verslavende humor: Paul (2011)

Vergeleken met de twee bovenstaande films is Paul een stuk luchtiger. In deze komedie komen twee bevriende nerds tijdens een roadtrip in contact met Paul, een verdwaalde Alien die al jaren op de vlucht is voor de overheid. Samen gaan ze op reis en maken de meest bizarre dingen mee. Dit absurde concept staat garant voor vele lachwekkende situaties.

Paul Science-fiction Netflix

Deze film is afkomstig van schrijvers Simon Pegg en Nick Frost, die tevens ook twee hoofdrollen op zich namen. Het duo was eerder al betrokken bij de komedies Shaun of the Dead en Hot Fuzz. Het verschil is echter dat de regie dit keer niet bij Edgar Wright ligt, waardoor sommige fans de film net wat minder vonden. Desondanks is Paul een geslaagde sci-fi komedie.

Prijswinnend toekomstbeeld: District 9 (2009)

Dit project is afkomstig van Neill Blomkamp, een Zuid-Afrikaanse regisseur die blijkbaar wel affiniteit heeft met het Sci-fi genre. Met District 9 wist hij in ieder geval een aantal prijzen binnen te halen. De film draait om een groep buitenaardse wezens die op aarde terecht komen.

Al snel worden ze in een vluchtelingenkamp geplaatst en behandeld als derderangs burgers. Wanneer een bedrijf de opdracht krijgt om de gehele populatie te verplaatsen, raakt een van de medewerkers besmet met een buitenaards vloeistof. Dit zorgt ervoor dat zijn collega’s hem verstoten en hij hulp moet zien te vinden bij de aliens…

Legendarisch: Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)

Ook deze klassieker mag niet ontbreken op het lijstje. Dit project van Irvin Kershner won maar liefst 11 prijzen en wordt door vele gezien als de beste in de reeks. In de film zien we Han Solo en Princess Leia gevangen genomen worden door Darth Vader, een slechterik die later oog in oog komt te staan met Luke Skywalker.

The Empire Strikes Back staat tegenwoordig nog steeds bekend als een van de beste vervolgfilms ooit. Mocht je hem nog niet gezien hebben, of gewoon nog een keer wilt bekijken, dan is Netflix je vriend.

Op zoek naar meer aanbevelingen? Check dan onze maandelijkse rubriek Netflix and Chill! Of lees hoe Netflix de bioscoopwereld gaat veroveren. Wist je trouwens dat de streamingdienst ook zijn eigen wiet op de markt heeft gebracht?
Dit artikel is geschreven door CineMartijn.

Reageer op artikel:
Vijf science-fiction films op Netflix die je niet mag missen
Sluiten