Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 mei 2018

Netflix legt de focus op sciencefiction en fantasy: 7 series (op basis van boeken) die we willen zien

Oneindig veel coole documentaires. Thrillers en horror. Series. Zelfs nog een handjevol films. Netflix is geweldig. Maar het kan altijd beter. Want waar blijven de Netflix Originals die de strijd aangaan met Game of Thrones en Star Wars? Nou, die lijken eraan te komen.

Meer sciencefiction en fantasy op Netflix

Netflix heeft uit de doeken gedaan meer de focus te leggen op fantasy en sciencefiction. Met Originals als Stranger ThingsThe OA en Altered Carbon is de gang al een beetje ingezet. Maar een fantasy-serie die kan meten met Game of Thrones is er nog niet. En daar is wel behoefte aan, heeft Netflix geconcludeerd uit eigen onderzoek. Dus verlegt Netflix de focus. Net als Amazon trouwens, dat meer dan 1 miljard euro investeert in een nieuwe Lord of the Rings-serie.

Even de cijfers op een rij, die aangeven hoe flexibel Netflix met gebruikersdata omgaat. In het eerste kwartaal van 2017 was comedy het populairste genre onder Netflix-gebruikers. 14 procent van de geabonneerden gaf aan het liefst naar comedy te kijken, dus werden er grappige Netflix Originals gemaakt. In het eerste kwartaal van 2018 was sciencefiction en fantasy met 12 procent het populairst. En in de bovenstaande grafiek zie je dat de lijn naar boven waarschijnlijk nog wel even doorgaat.

Dus wordt er nu geld gepompt in deze genres, die door Netflix worden gezien als één genre. Om precies te zijn: ongeveer 30 procent van de nieuwe Netflix Originals die gemaakt gaan worden, valt onder het genre sciencefiction en fantasy. Duidelijk is dat Netflix genoeg budget heeft, maar of de nieuwe Game of Thrones al in de maak is… Wij hebben in ieder geval wel wat tips.

7 fantasy tips voor Netflix

Oké, lees je mee Netflix? We hebben een paar fantasy-boekenreeksen op een rij gezet die een Netflix Original verdienen.

1. The Dark Tower

Tesla Model 3 detail

The Dark Tower is een achtdelige boekenserie van Stephen King. De hoofdpersoon, Roland van Gilead, is een scherpschutter, op zoek naar een object dat bekendstaat als de Donkere Toren. De serie is een versmelting van elementen uit horror, fantasy, sciencefiction en western. Nu al onze favoriete serie.

2. Robert E. Howard Presents

Tesla Model 3 review design

Robert E. Howard was een Amerikaanse schrijver van avontuur, fantasy en pulpverhalen. Zijn bekendste werken zijn de boekenseries omtrent Conan de Barbaar, Solomon Kane en Red Sonja. Laten we daar eens mee beginnen dan.

3. The Dark Elf Trilogy

Tesla Model 3 detail

Dit is een reeks high fantasy-boeken, geschreven door R.A. Salvatore. Gaat over Drizzt Do’Urden, die het best valt te omschrijven als de James Bond van de fantasiewereld. De verhalen spelen zich af in de subwereld van Dungeons and Dragons, The Forgotten Realms. Dit willen we op een scherm zien!

4. Earth’s Children

Earth’s Children is een reeks historische romans geschreven door de Amerikaanse schrijfster Jean M. Auel. De serie bestaat uit zes delen. Het zesde en laatste deel is in maart 2011 verschenen. De reeks speelt zich af in de ijstijd, preciezer het Weichselien in het laat-Pleistoceen (35.000 tot 25.000 jaar geleden), op verschillende locaties in het deel van Europa dat niet bedekt is met gletsjers. Het beschrijft voornamelijk het leven van hoofdrolspeelster Ayla, een cro-magnonmens die opgroeit bij een groep neanderthalers. Must-read.

5. Mistborn

Tesla Model 3 review design

Mistborn is een driedelige boekenserie van de populaire schrijver Brandon Sanderson. Het eerste deel het Het Laatste Rijk en gaat over een planeet waar het al duizend jaar as uit de hemel regent, een gemene Opperheer regeert en alle hoop verloren lijkt. Totdat iemand (duur te lang om uit te leggen wie dar precies is) in de gevangenis van de Opperheer ontdekt dat hij krachten uit metaal kan trekken. Met een prachtige strijd als gevolg.

6. Weaveworld

Tesla Model 3 review design

Weaveworld is een pagina’s tellend boek van Clive Barker. Gaat over een parallelle wereld, die in een magisch tapijt is geweven en wordt bedreigd. Enkele aardbewoners proberen het tij te keren.

7. The First Law

The First Law is een driedelige fantasy boekenserie die de fans van Game of Thrones zal bekoren. Het eerste deel heet The Blade Itself en is hierboven te luisteren. Dit is het verhaal van de beruchte Logen Negenvinger, de Held van de Unie, aan wiens geluk eindelijk een einde lijkt te komen. Hij verlangt naar rust, maar moet in plaats daarvan voortdurend vechten voor zijn leven. Het is ook het verhaal van de eens machtige zwaardmeester Glokta, nu martelaar voor de Inquisitie en voor niets meer bang. En van Bayaz, een kale oude man die de Eerste van Magiërs zou kunnen zijn.

Reageer op artikel:
Netflix legt de focus op sciencefiction en fantasy: 7 series (op basis van boeken) die we willen zien
Sluiten