Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 jan 2019

Netflix scoort Golden Globes met Roma, Bodyguard en meer!

Afgelopen weekend vonden de Golden Globe Awards plaats. Deze 76e editie was echt de avond waar de streamingdiensten zich lieten gelden. Vooral Netflix scoorde met zijn eigen producties.

Netflix scoort Golden Globes

Dan hebben we het vooral over Alfonso Cuarón, die de Golden Globe voor best director won met Roma. Daarmee heeft Netflix eindelijk een film te pakken die wel weet te scoren. Sterker nog, verschillende recensenten bestempelden de productie als de beste film van het jaar.

Overigens heeft de streamingdienst enkel de distributie op zich genomen, niet de ontwikkeling dus. Roma kwam helaas niet in aanmerking voor de Golden Globe voor best picture, vanwege de vreemde regel dat anderstalige films daar niet aan mee mogen doen.

Netflix Golden Globes

Bodyguard en meer

Bovendien scoorde Roma alsnog de prijs voor best foreign language film, dus dat is de beste troost die Netflix zich kon wensen. Daar bleef het echter niet bij voor de streamingdienst. The Kominsky Method scoorde namelijk de Golden Globe voor beste televisieserie in de categorie musical en comedy.

Richard Madden deed iets wat zelden voorkomt: hij scoorde zowel de prijs voor best actor in de categorie musical en comedy als in drama. Die Golden Globes sleepte hij in de wacht met Bodyguard, de BBC-productie die internationaal enkel te streamen is als Netflix Original.

Vooral op filmgebied heeft Netflix nog veel grotere plannen voor 2019. Wij hebben de pijplijn van de streamingdienst uitgebreid voor je doorgespit, met als resultaat een lijst van 14 Netflix Original films die je in 2019 absoluut in de gaten moet gaan houden. Hier kun je de complete lijst checken.

Reageer op artikel:
Netflix scoort Golden Globes met Roma, Bodyguard en meer!
Sluiten