Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 2 aug 2018

Secret City: Netflix topserie toont de duistere wereld van e-spionage

Wie aan een spion denkt, heeft waarschijnlijk al snel een beeld voor zich van een spion zoals die in de Koude Oorlog opereerde. Inmiddels gaat het allemaal een stuk verder en zijn de mogelijkheden om als spion achter informatie te komen een stuk uitgebreider. In Secret City, een serie die nu op Netflix draait, zie je wat er allemaal mogelijk is.

Netflix Secret City

Secret City is een serie die in 2016 in Australie uitkwam. Hoewel hij dus al twee jaar oud is, zijn veel dingen nog altijd actueel. Het draait in de serie om het personage Harriet Dunkley. Zij is een politieke journalist die achter een groot complot komt. Zij wil de waarheid op tafel krijgen en moet daarvoor de wereld van de spionage betreden. Zo worden er telefoons gehackt, zijn er video’s met informatie die zwaar ge-encrypt zijn en is er informatie die van het darknet wordt uitgewisseld.

Omdat de serie uit 2016 komt, zijn er wel bepaalde dingen die wat gedateerd is. De wereld is de afgelopen twee jaar behoorlijk veranderd. Denk maar aan de wisseling van de macht in de Verenigde Staten, waar Trump Obama heeft opgevolgd en de wereld daardoor heel anders is.

Secret City

Het eerste seizoen is nu beschikbaar en bestaat uit zes afleveringen, waarbij elke aflevering rond de vijftig minuten lang is. Het is dus een serie die je in een paar uur er door heen kunt jagen en dan weer verder kunt gaan met een andere serie. En wellicht dat je daarna niet al te lang hoeft te wachten op het tweede seizoen. De opnamen zijn in februari afgerond en zouden binnenkort moeten worden uitgezonden. Of die afleveringen dan ook snel naar Netflix komen, dat is dan nog maar het tweede.

Secret City

Wil je meer weten over het aanbod van Netflix? Kijk dan maar eens hier.

Reageer op artikel:
Secret City: Netflix topserie toont de duistere wereld van e-spionage
Sluiten