Dit is de Netflix serie waarvoor acteurs mentale hulp kregen

Vorige week kwamen we met een vrij heftige Netflix aanrader. Dat vonden niet alleen wij, maar ook de streamingdienst zelf. Het blijkt namelijk dat de acteurs van When They See Us destijds mentale hulp op de set hebben aangeboden gekregen.

When They See Us op Netflix

De Netflix original When They See Us is pas recentelijk aan de streamingdienst toegevoegd, maar heeft al flink wat losgemaakt. De miniserie is namelijk gebaseerd op een zeer heftig waargebeurd verhaal.

Het begon allemaal met een vrouw die in 1989 in New York werd verkracht tijdens een hardloopsessie. Al snel kwamen er een aantal verdachten in beeld. Het ging hier om vier Afro-Amerikaanse jongens en eentje van Latijns-Amerikaanse afkomst. Er was geen enkel bewijs, maar toch werden de vijf opgepakt. Dit zorgde ervoor dat de jongens werden omgedoopt tot de zogeheten Central Park Five. Vervolgens werden ze net zo lang onder druk gezet totdat ze bekende. Dit alles zorgde er uiteindelijk voor dat ze jarenlang achter de tralies kwamen te zitten, terwijl dit volledig onterecht was.

Het spreekt voor zich dat het een enorm heftige ervaring voor de tieners was. Niet in de laatste plaats vanwege hun leeftijd. Vandaar dat ook de acteurs die de jongens vertolkten het niet altijd even makkelijk hadden.

Mentale hulp

Gezien de heftige materie was er iemand die de acteurs hielp om de ervaring te kunnen verwerken. Dit klinkt misschien wat overdreven, maar vergis je niet. Het blijkt voor ons mensen namelijk erg lastig om echte gevoelens van gespeelde te onderscheiden. Dit verklaart bijvoorbeeld waarom mensen zo bang kunnen worden van een horrorfilm, ondanks dat ze weten dat het nep is. Je kunt je voorstellen dat het voor acteurs nog een tikkeltje erger is.

Vandaar dat Netflix het belangrijk vond dat er mentale hulp op de set aanwezig was. Dit om ervoor te zorgen dat de cast het heftige verhaal een plekje konden geven.

De serie is nu op Netflix te bekijken.

Reageer op artikel:
Dit is de Netflix serie waarvoor acteurs mentale hulp kregen
Sluiten