Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Home 4 dec 2017

Netflix-serie Altered Carbon toont het gevaar van het eeuwige leven

Heb jij wel eens gedacht hoe het zou zijn om een tweede leven te krijgen nadat jouw huidige leven er op zit? Zeg maar net als bij Mario na een sprong in het ravijn een tweede kans te krijgen? De nieuwe Netflix-show Altered Carbon draait om dit principe.

Altered Carbon komt naar Netflix

De nieuwe show, die op 2 februari op Netflix komt en 10 afleveringen krijgt, is gebaseerd op het gelijknamige boek dat in 2002 werd uitgebracht en geschreven is door Richard K. Morgan. Altered Carbon neemt je mee naar de toekomst van 300 jaar van nu. Daarin kan de elite een nieuw leven kopen. Hun gedachtes en bestaan worden gekopierd en overgezet naar een ander lichaam. Dat klinkt op papier leuk, maar zoals je in de onderstaande trailer kan zien, levert dat ook een compleet nieuwe maatschappij op.

De hoofdrol in de serie is weggelegd voor Takeshi Kovacs, een soldaat die zich verzette tegen deze nieuwe maatschappij. Hij heeft dat moeten bekopen met een eeuwenlange gevangenisstraf in het ijs. Na een paar eeuwen geeft de rijke Laurens Bancroft een tweede kans. Daar zit wel een haakje aan: Kovacs moet uitzoeken wie Bancroft hiervoor heeft vermoord.

In de serie zijn rollen weggelegd voor Joel Kinnaman (House of Cards, The Killing), James Purefoy (The Following, Rome), Byron Mann (Arrow), Chris Conner (American Crime Story: The People v. O.J. Simpson) en Martha Higareda.

Altered Carbon Screenshots

Altered Carbon

Kun je niet wachten op Altered Carbon in februari? Dan zijn dit onze tips voor de maand december op Netflix.

Reageer op artikel:
Netflix-serie Altered Carbon toont het gevaar van het eeuwige leven
Sluiten