Netflix komt met serie over american football-speler Colin Kaepernick

Colin Kaepernick verwierf bekendheid door te knielen voorafgaand aan het Amerikaanse volkslied. De american footballer is hierdoor het gezicht in de strijd tegen racisme. Voor Netflix een reden om met een serie over hem te maken.

Sinds het knielen tijdens het Amerikaanse volkslied is Kaepernick niet meer aan de bak gekomen in de american football-competitie NFL. Nadat Trump opriep om hem niet binnen te halen, durfden de teameigenaren hun vingers niet aan de quarterback te branden. Veel hielp het niet, want ondanks dat Kaepernick geen team wist te vinden, is hij wel het symbool tegen racisme en nog veel Amerikaanse sporters volgen zijn voorbeeld. Bovendien wist de footballer een flink sponsorcontract van Nike in de wacht te slepen.

Door de nieuwe discussie over racisme lijkt Kaepernick ook weer terug te keren op het football-veld. Terwijl die eerst in de ban werd gedaan, lijken teams hem na de demonstraties weer graag binnen te halen. Hij moet het alleen zelf willen.

Colin Kaepernick op Netflix

Nu komt er een nieuw hoogtepunt aan in de carrière van Kaepernick. Hij krijgt een Netflix-serie over zijn leven. De jongere jaren van de quarterback zijn binnenkort te zien in de serie Colin in Black & White. De show gaat over de middelbare schooljaren van Kaepernick. Hierin komen zijn ervaringen voorbij waardoor hij besloot om zich actief in te zetten voor zijn gemeenschap. In de zes afleveringen komt naar voren hoe een zwart kind opgroeit in een wit adoptiegezin en zien we hoe hij uiteindelijk quarterback is geworden.

De serie over Kaepernick wordt gemaakt door Michael Starrburry en Emmy-winnaar Ava DuVernay. Eerder waren de twee samen verantwoordelijk voor de serie When They See Us die veel stof deed opwaaien.

Verhalen over de zwarte gemeenschap door een witte lens

“We zien nog steeds dat veel verhalen over ras en de zwarte gemeenschap verteld worden door een ‘witte’ lens”, zegt Kaepernick. “Wij willen een nieuw perspectief creëren van de dagelijkse realiteit van zwarte mensen. We onderzoeken de raciale conflicten waarmee ik werd geconfronteerd tijdens mijn middelbare schooltijd als een geadopteerde zwarte jongen in een blanke gemeenschap. Het is een eer om deze verhalen, samen met Ava, tot leven te brengen zodat de wereld dit kan zien.”

Wanneer de serie op Netflix is te zien, is nog onbekend.

Reageer op artikel:
Netflix komt met serie over american football-speler Colin Kaepernick
Sluiten