Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Culture 28 nov 2018

Netflix nieuwe serie ‘Criminal’ komt niet buiten de verhoorkamer

Netflix heeft ons, met een groot aanbod series, positief en negatief weten te verrassen in de afgelopen jaren. De producent heeft ons laten zien dat de standaard voor televisie niet meer geldt en alles (maar dan ook echt alles) een succes kan worden. Maar wie denkt dat Netflix het rustig aan gaat doen heeft het mis. De producent heeft een gloednieuwe productie aangevraagd genaamd ‘Criminal’ en deze speelt zich volledig af in de verhoorkamer. Twaalf afleveringen lang…

Netflix’s Criminal

De standaard, en inmiddels ouderwetse, manier van televisie maken is niet meer geldig. Waar je vroeger een succes formule had en series aan bepaalde eisen moest voldoen om een succes te worden, kan tegenwoordig alles scoren. Of het nu gaat om Stranger Things, House of Cards of The Punisher: het grote publiek stopt het als zoete koek naar binnen. Netflix heeft de code weten te kraken en zoekt, op dat gebied, elke keer de grens op. Zo heeft het platform, als eerste ter wereld, een interactieve serie geproduceerd genaamd Minecraft: Story Mode. Maar het bestaan, en succes, van Netflix in het algemeen heeft de televisiewereld bewogen.

Netflix niet klaar met Marvel

Nu komt de producent met een gloednieuwe serie genaamd ‘Criminal’, welke ook weer uniek is in zijn klasse. De serie, welke uit 12 afleveringen gaat bestaan, speelt zich namelijk alleen maar af in de verhoorkamer. Niet eentje, maar vier. De serie speelt zich af in Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Netflix heeft het eerste seizoen besteld en de productie zal ook snel genoeg beginnen. Wanneer we hem kunnen verwachten is niet bekend.

Bijzondere productie

Criminal zal zich niet alleen maar in de verhoorkamer afspelen, maar gaat dus ook internationaal. Vier verschillende landen gaan centraal staan en elk land krijgt drie afleveringen. Iets wat ondersteund gaat worden door het werk van verschillende producenten. Dat houdt dus in dat het eerste seizoen van deze serie, gemaakt gaat worden door vier verschillende producers. Het resultaat? Elke aflevering wordt uniek, volgens Netflix zelf dan.

Het klinkt bijzonder, maar of het interessant is zouden we moeten zien. Krijgt Netflix het voor elkaar om een serie, die niet verder komt dan de verhoorkamer, een succes te maken: dan is het werkelijk tot bijna alles in staat. Althans, dat denken wij dan weer.

Netflix

Reageer op artikel:
Netflix nieuwe serie ‘Criminal’ komt niet buiten de verhoorkamer
Sluiten