Netflix komt met serie over Formule 1-legende Ayrton Senna

Ayrton Senna geldt als een van de beste Formule 1-coureurs ooit. Hoog tijd dat deze legende een eigen serie krijgt op Netflix.

Voor veel Formule 1-fans staat de dood van Ayrton Senna nog steeds op het netvlies gebrand. De coureur kwam om het leven na een crash op het circuit van Imola. De plaats waar dit weekend juist een Grand Prix wordt gehouden. Senna gold als een van de grootste coureurs ooit in de Formule 1 en werd driemaal kampioen. Helaas kon hij door zijn dood nooit meer titels behalen. Hij heeft een legendarische status bij Formule 1-fans. Volgens velen was hij dan ook een grotere rijder dan bijvoorbeeld Michael Schumacher en nu Lewis Hamilton.

Ayrton Senna op Netflix

Er zijn al veel documentaires over de coureur gemaakt. Want naast een goed coureur werd hij ook als een prachtig mens gezien. Veel Brazilianen zagen hem als een god die op hetzelfde niveau staat als Pelé. Netflix ziet dan de coureur dan ook als een ideaal persoon om een serie te maken. Een miniserie om precies te zijn.

In de miniserie staat het karakter en de relaties met vrienden en familie centraal. Het startpunt is het debuut van Senna. Vervolgens zien we hoe verhuisd naar Engeland en later hoe hij om het leven komt op Imola.

De serie heeft nog een extra Braziliaans tintje. Het wordt geproduceerd de Braziliaanse productiemaatschappij Gullane die samen gaat werken met de familie van Senna. Hoewel het een fictieserie worden als locaties bijzondere plaatsen gebruikt. Zo wordt een del gefilmd in het huis waar hij is geboren en mag er gefilmd en heeft zijn familie carte blanche gegeven. De serie wordt opgenomen in het Engels en Portugees. De bedoeling is dat het uiteindelijk in 2022 te zien is op televisie.

“Senna begon in Sao Paulo en veroverde de wereld. Wij zijn vereerd om zijn inspirerende reis te tonen aan al zijn fans over de wereld. Aryton Senna heeft een nalatenschap die verschillende generaties raakt. Netflix is trots om deze nieuwe kijk op de man achter de coureur te tonen aan mensen uit meer dan 190 leden,” vertelt Maria Angela de Jesus, director original international productions voor Netflix in Brazilië.

Reageer op artikel:
Netflix komt met serie over Formule 1-legende Ayrton Senna
Sluiten