Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 dec 2018

Makers Stranger Things, Arrival en meer komen met ambitieuze Netflix-serie

Pak een beetje Family Circus, gooi er een vleugje American Horror Story bij en je hebt het recept voor een veelbelovende nieuwe Netflix-serie: I Am Not Okay With This. De Original is gebaseerd op de gelijknamige grafische novelle van Charles Forsman, over een tienermeisje dat worstelt met het balanceren van het leven, relaties en haar dodelijke telekinesis.

Netflix komt met I Am Not Okay With This

Dat is nog niet meteen een reden om I Am Not Okay With This hoog op je kijklijst te zetten, maar het betrokken talent wel. De schrijver en regisseur van The End of the Fucking World, Christy Hall en Jonathan Entwistle, gaan de serie namelijk regisseren.

Daar blijft het niet bij! De regisseur van Stranger Things (Shawn Levy) en Arrival producent Dan Levine gaan de nieuwe Netflix Original produceren. Dan Cohen en Josh Barry maken het lijstje met grote namen af.

Verder weten we bijna niks over dit bijzondere project. Gezien het betrokken talent zal het waarschijnlijk om een live-action serie gaan, maar het zou ook net zo goed een animatieserie kunnen zijn. Oftewel, we weten echt nog niks.

De grafische novelle I Am Not Okay With This kwam uit in 2017. Het aandoenlijke boek vertelt het verhaal van Sydney, een 15-jaar oud meisje dat haar best doet om een normale leerling te zijn. Ze houdt van muziek, ze heeft een crush op haar beste vriend Dina en ze kan… mensen vermoorden met haar gedachten. Oftewel, telekinesis.

Wat het er nou niet bepaald makkelijk op maakt, is dta die kracht er alleen maar erger op wordt wanneer ze boos of opgewonden raakt. Ja, ook tijdens seks. De grafische novelle combineert op een unieke en krachtige manier de vrolijke kleuren van strips met zware en grimmige onderwerpen. Van posttraumatische stoornissen en seksualiteit tot disfunctionele families.

Helaas is het ook nog niet bekend wanneer I Am Not Okay With This naar Netflix komt. De streamingdienst gooit er echter op zo’n hoog tempo series uit, dat je nog genoeg te bingen hebt! Check bijvoorbeeld snel deze films en series voor ze binnenkort verdwijnen.

Reageer op artikel:
Makers Stranger Things, Arrival en meer komen met ambitieuze Netflix-serie
Sluiten