Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 3 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Eerste indruk: Is sci-fi Netflix serie Nightflyers het kijken waard?

Zoals je misschien wel gezien hebt staat sinds 1 februari het eerste seizoen van Nightflyers op Netflix. Deze sci-fi serie is gebaseerd op een boek van niemand minder dan George R.R. Martin, die ook Game of Thrones schreef. Is Nightflyers net zo bruut?

Als jij weleens een paar afleveringen van Game of Thrones hebt gezien (of bekend bent met de boeken) dan weet je hoe bruut die serie kan zijn. Niet alleen zit er veel geweld in, er gaan ook regelmatig belangrijke personages dood. Met als gevolg dat de serie erg spannend is.

Naast fantasy is schrijver George R.R. Martin echter ook bekend met het sciencefiction genre. Voordat hij het eerste Game of Thrones boek uitbracht schreef hij namelijk Nightflyers, waarin de zoektocht naar buitenaards leven centraal staat.

Er is nu dus een serie rondom dit boek gemaakt, welke je nu via Netflix kunt bekijken. Wij vroegen ons echter af of Nightflyers zich kan meten met Game of Thrones.

Nightflyers: Een eerste indruk

Het verhaal draait om acht wetenschappers welke dolgraag contact zouden willen krijgen met buitenaards leven. Ze gaan hiervoor aan boord van een hypermodern ruimteschip, dat The Nightflyer heet. Al snel gebeuren er onverklaarbare en angstaanjagende dingen, waardoor men elkaar gaat wantrouwen.

We kennen het bovenstaande concept al een beetje van films als Alien, Event Horizon en The Cloverfield Paradox. Alhoewel die laatste misschien enigszins tegenviel weten we dankzij deze titels dat een dergelijke setting erg angstaanjagend kan zijn. Want ja, als je eenmaal op een ruimteschip zit kun je niet meer vluchten.

Nightflyers Netflix

Alhoewel Nightflyers begint met een krachtige intro wordt het daarna al snel langdradig. Er wordt namelijk veel met allerlei futuristische termen gegooid, maar uitleg krijg je nauwelijks. Het is hierdoor lastig om in het verhaal te komen. Ook zijn de personages lang niet zo krachtig als die van Game of Thrones.

We zijn echter niet de enige die dit zo ervaren. Veel leden van Rotten Tomatoes waren ook niet zo te spreken over de serie. Alhoewel je natuurlijk niet teveel moet luisteren naar zure critici valt het op dat er meer mensen niet zo enthousiast zijn. Toch kan het natuurlijk zijn dat de serie uiteindelijk beter wordt. Veel mensen vonden de eerste aflevering van Game of Thrones ook vaag en kijk hoe populair dat nu is.

Conclusie

Nightflyers lijkt helaas wat tegen te vallen. Het verhaal is niet interessant en ook de personages weten niet zo te boeien. Al oordelen we nu slechts op de eerste paar afleveringen, dus wie weet wat het nog gaat worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Eerste indruk: Is sci-fi Netflix serie Nightflyers het kijken waard?
Sluiten