Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 15 mei 2019

Netflix: 8 Films en series die je in de tweede helft van mei kunt checken

De tweede helft van mei heeft op Netflix nog een hoop moois te bieden, zo blijkt nu. We weten eindelijk welke series en films de komende weken op de streamingdienst zullen verschijnen. We pakken er 8 titels bij die je kunt gaan bingen!

The Money Pit – 16 mei

Tom Hanks en Shelley Long, 1986. Ze spelen een man en zijn yuppievriendin. Zij is een muzikante, hij een advocaat. Samen willen ze een droomhuis renoveren, nadat ze uit het appartement van haar ex worden gezet. Het lijkt te mooi om waar te zijn, want ze kunnen het huis krijgen voor een spotprijsje. Al snel blijkt dat ook te kloppen, maar niet op een manier die ze zelf hadden kunnen voorzien.

The Blues Brothers – 16 mei

Ah, nu Netflix steeds meer grote films verliest omdat partijen als Disney hun eigen diensten starten, is het altijd mooi als er alsnog klassiekers bijkomen. The Blues Brothers gaat over twee kleine criminelen die een liefdadigheidsconcert organiseren. Ze willen namelijk het katholieke weeshuis waarin ze zijn opgegroeid redden. Verder zullen we vooral niet teveel verklappen, want The Blues Brothers moet je gewoon gaan ervaren.

The Rain seizoen 2 – 17 mei

Ook The Rain is alweer toe aan een tweede seizoen. Deze Scandinavische serie gaat over een broer en een zus die op zoek zijn naar antwoorden. De wereld waarin ze leven is verwoest door een agressief virus, waardoor vrijwel heel Scandinavië is uitgeroeid. Zes jaar later zoeken de overlevenden naar veiligheid en nog altijd naar een antwoord op de vraag: hoe is het gebeurd?

Nailed It! Seizoen 3 – 17 mei

Het is een bekend recept dat je al in tig verschillende versies hebt gezien, maar Nailed It! weet het genre toch weer verrassend te maken. De slechtste thuisbakkers gaan met elkaar de strijd aan, met als prijs 10.000 dollar. Maar ja, dan moeten ze wel eetbare meesterwerkjes op tafel toveren. Juist die groei maakt Nailed It! de moeite waard.

The Great Gatsby – 18 mei

Het is het voorjaar van 1922. De schrijver Nick Carraway verhuist naar New York City, op zoek naar zijn eigen American Dream. Hij woont vlakbij de miljonair Jay Gatsby, een excentriekeling die in een geheel geïsoleerde wereld vol rijkdom, exorbitante feesten en obsessie leeft.

The Dark Tower – 22 mei

Oké, laten we eerlijk zijn: The Dark Tower viel vies tegen. Wat het begin van een grote franchise had moeten zijn, werd een flop. Sterker nog, de sequels kun je wel vergeten. Fans van de boekenserie van Stephen King hoeven niet te balen, want de boeken worden binnenkort omgetoverd in een serie op Amazon. Een tweede kans dus. Dat neemt echter niet weg dat de film stiekem best vermakelijk is, vol actie en vrij solide acteerwerk. Perfect voor een loos avondje op de bank, maar niet als een grote bioscoopfilm die een miljardenfranchise moet aftrappen.

Hotel Artemis – 25 mei

Waar ga je als crimineel heen wanneer je gewond raakt? Hotel Artemis, een ondergronds ziekenhuis in Los Angeles. Kijkers volgen Jean Thomas, een mysterieuze verpleegkundige die aan het hoofd staat van de sinistere onderneming. Het is een geheime en neutrale plek, waar criminelen elkaar met rust moeten laten. Al snel ontdekt ze echter dat iemand zich expres heeft laten opnemen, met als doel om een andere crimineel te vermoorden.

Bad Blood seizoen 2 – 31 mei

De kans is groot dat de naam Bad Blood je niks zegt. Deze topserie bleef door het Netflix Original-geweld van vorig jaar grotendeels onder de radar. Dat is zonde, want dit grootse misdaaddrama is verslavend. Het op een waargebeurde zaak gebaseerde verhaal gaat over de familie Rizzuto. Gangsters die decennialang de baas waren over de georganiseerde misdaad in Montreal. Tijd voor seizoen 2.

Reageer op artikel:
Netflix: 8 Films en series die je in de tweede helft van mei kunt checken
Sluiten