Jelle van Es
Jelle van Es Home 2 jan 2018

Verrassing: 17 topseries van Netflix die dit jaar een nieuw seizoen krijgen

Het aanbod op Netflix is en blijft gigantisch. In dat heerlijke oerwoud is het soms lastig om iets te vinden dat volledig bij jou past. Het vinden van een nieuwe show om compleet te bing-watchen voelt soms als hogere wiskunde. En als je er dan eentje gevonden hebt, dan heb je na afloop te maken met het enorme gevoel van leegte. Gelukkig hebben wij goed nieuws. Veel van je favoriete shows krijgen dit jaar al een vervolg en kun je je verheugen op heel wat uren aan kijkplezier.

Orange is the New Black

Eén van de eerste originele series op Netflix krijgt dit jaar zijn zesde seizoen. Het is nog niet helemaal bekend wanneer het nieuwste seizoen precies uitkomt, maar het belooft een seizoen te worden die veel veranderingen gaat brengen. Althans, dat is het gevoel dat bij mij achter is gebleven nadat het vorige seizoen is geëindigd. We proberen dit artikel zo spoiler-free mogelijk te houden, dus als je niet weet waar ik het over heb, dan raad ik je van harte aan om de serie te volgen. Sowieso is het redelijk knap dat de serie in al zijn seizoenen steeds weer net wat anders aanvoelt. Ik verwacht dat het zesde seizoen van Orange is the New Black in juni verschijnt, aangezien de vorige seizoenen ook rond die periode verschenen. Het is overigens niet het laatste seizoen. Seizoen zeven is immers ook al bevestigd door Netflix.

Orange Is The New Black

House of Cards

Ook House of Cards is een oude bekende op Netflix. Het nieuwe seizoen zal het laatste zijn. Misschien is dat maar goed ook, want de grootste hordes zijn in de serie al genomen. En je hebt natuurlijk de problemen rondom hoofdrolspeler Kevin Spacey, die in dit nieuwe seizoen er niet meer bij is. Het is even afwachten hoe Spacey uit de serie wordt geschreven en in hoeverre het verdwijnen van zijn rol impact heeft op de rest van de verhaallijnen. Gevoelsmatig zou je zeggen dat het laatste seizoen gedoemd is om te falen, maar wellicht is het de makers gelukt om vanuit een beperking juist iets geniaals te maken. Als het goed is moet het nieuwe seizoen eind 2018 uikomen.

Netflix Original House of Cards

13 Reasons Why

Vorig jaar maakten we vanuit het niets kennis met 13 Reasons Why, een enorm sterk verhaal, waarin de zelfmoord van Hannah Baker als rode draad door het verhaal loopt. Via audiotapes vertelde zij haar verhaal en hoe het zover kwam dat zij tot zelfmoord overging. 13 Reasons Why zou in eerste instantie een enkel seizoen kennen, maar er zijn genoeg losse eindes om een nieuw seizoen aan vast te knopen. Het tweede seizoen speelt zich een paar maanden na het einde van het eerste seizoen af. En gelukkig komt Katherine Langford, die de rol van Hannah speelt, ook terug in het tweede seizoen via verschillende flashbacks. Een datum is er nog niet voor het tweede seizoen van 13 Reasons Why.

13 reasons why

Jessica Jones

Nadat we vorig jaar de verschillende Marvel-helden samen zagen komen in The Defenders, daar krijgen we dit jaar van zo’n beetje elke Marvel-held met een Netflix-show een nieuw deel. Jessica Jones trapt daarbij het rijtje af. In het tweede seizoen van Jessica Jones, dat op 8 maart uitkomt, zien we hoe Jessica na de gebeurtenissen in het eerste seizoen haar leven probeert op te pakken. Naast Jessica komt ook Kilgrave, gespeeld door David Tennant, terug. Dat belooft dus veel goed.

Marvel’s Jessica Jones

Ozark

Soms heb je een show waar je in moet komen. Maar in het geval van Ozark zat je er na één aflevering al volledig in. Het draait om een gezin, waarbij de vader geld wit wast voor het Mexicaanse kartel. Dat is nooit een verstandige beroepskeuze. De serie zit vol met spanning. Enerzijds de spanning van hoe Jason Bateman’s personage telkens in leven blijft, en anderzijds de spanning van een gezin dat op elk moment volledig uit elkaar valt. Het einde van het eerste seizoen biedt heel veel mogelijkheden voor een boeiend tweede seizoen. Hopelijk komt dat seizoen eind dit jaar uit.

Luke Cage

Nog zo’n Marvel-serie die een tweede seizoen krijgt. Ik vond persoonlijk Luke Cage de fijnste serie van de Marvel-reeks, al was het maar om de fijne setting van New York’s Harlem en de heerlijke soundtrack. Ook had je een duidelijke good en bad guy en was de spanning tussen die twee prachtig om te zien en was er een gevoel van wraak bij het hoofdpersonage Luke Cage. Seizoen twee zal waarschijnlijk meer draaien om de strijd tussen Cage en Diamondback, die hem aan het einde van het eerste seizoen al in de weg zat. Veel personages uit het eerste seizoen keren terug.

Glow

Waar een serie als Ozark een serie is waar je gelijk in zat, daar duurde het bij mij met Glow wel iets langer voordat ik er helemaal weg van was. Het is een reeks die voornamelijk draait om de personages en de ontwikkeling van hen, terwijl er tegelijkertijd ook iets absurds is over het opzetten van de vrouwelijke tegenhanger van de WWE. Seizoen twee gaat verder waar het eerste deel gebleven is en vervolgt de verhaallijn. Er komen ook een hoop nieuwe personages bij, die op hun eigen manier iets bijdragen. Het is de verwachting dat de serie deze zomer terugkomt.

Daredevil

Daredevil is de eerste Marvel Netflix-show en staat dit jaar voor zijn derde seizoen. Wat we daar precies van kunnen verwachten, is niet helemaal duidelijk. Het einde van The Defenders geeft namelijk heel wat vraagtekens over Daredevil’s rol. Ook zijn de opnames nog maar net afgerond. We zullen zodoende waarschijnlijk pas eind 2018 iets van Daredevil zien.

Netflix Daredevil

En dat is nog maar het begin op Netflix

Dit zijn een paar van mijn favoriete vervolgen. Maar er is meer. Zo krijgt The Crown zijn derde seizoen, maar keren series als Lovesick, Arrested Development, The OA, Love, Disjointed en One Day at a Time terug. Kortom, genoeg om naar uit te kijken! Check ook welke films en series deze maand naar Netflix komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Verrassing: 17 topseries van Netflix die dit jaar een nieuw seizoen krijgen
Sluiten