Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27 dec 2018

7 Netflix series die 100 procent scoorden op Rotten Tomatoes in 2018

Netflix knalde dit jaar met vele Netflix Originals, vooral op series-gebied. Daar zaten een hoop matige projecten tussen, maar een flink aantal shows wist ook wel te bekoren. Slechts zes kregen er de maximale score op Rotten Tomatoes. Een score van 100 procent daar betekent dat er geen enkele negatieve recensie is verschenen. De kans dat een serie dan nog matig is, is nagenoeg nihil. Echte topseries dus! We zetten ze alle zes voor je op een rijtje.

Ugly Delicious

David Cheng is als eigenaar van een sterrenrestaurant altijd op zoek naar nieuwe gerechten om uit te proberen. In Ugly Delicious neemt hij je mee de wereld rond, op zoek naar nieuwe bijzondere gerechten. Daarbij blijft het niet bij het eten zelf, maar krijg je ook de mensen en de verhalen achter het eten te zien. Een heerlijke documentaire-vibe zonder al te veel Amerikaans gedoe, met prachtig geschoten beelden.

The Good Place (seizoen 3)

The Good Place was een van de grote verrassingen van 2018. Deze bijzondere kijk op de hel en de hemel is niet alleen hilarisch, maar vertelt ook nog eens een uniek en intrigerend verhaal. Het eerste seizoen scoorde mede dankzij zijn plottwist een score van 92 procent. Daarna ging het niet bergafwaarts, zoals bij zoveel hitseries wel het geval is. Seizoen 2 en 3 kregen namelijk een perfecte score. Bingo!

Big Mouth (seizoen 2)

In de pubertijd verandert er een hoop bij tieners, zowel aan de buiten- als de binnenkant. Big Mouth groot dat zo absurdistisch en grof mogelijk uit, met als resultaat een hilarische animatieserie waar je zo doorheen raast. Je blijft maar kijken. Het eerste seizoen scoorde meteen al een 100 procent score op Rotten Tomatoes, maar ook het tweede seizoen wist dit jaar de perfecte score te bemachtigen.

Hannah Gadsby: Nanette

Nog zo’n grote verrassing dit jaar: Hannah Gadsby. Wij kenden haar nog niet, maar de Australische comedian heef dit jaar onze harten veroverd. In haar nieuwste show, Nanette, schuwt ze grote maatschappelijke thema’s zoals vrouwenhaat en homoseksualiteit niet. Haar bitterzoete humor is confronterend, zonder dat het een en al zwartgallerij wordt. Ze houdt het dus luchtig, een knappe balans waar weinig comedians mee wegkomen.

Shirkers

Shirkers is een bijzondere documentaire. De maakster gaat na 25 jaar terug naar Singapore, waar in 1992 met twee vriendinnen op roadtrip ging. Dat doen ze samen met een Amerikaan genaamd Georges Cardona. Ze reizen met zijn allen rond en filmen hun project Shirkers. Wanneer de opnames klaar zijn, verdwijnt Cardona opeens met al het beeldmateriaal. De opnames dus. Niemand heeft ooit nog wat van hem gehoord, en de beelden zijn ook nooit opgedoken. In deze documentaire proberen ze het mysterie op te lossen.

Dear White People – Vol. 2

Het eerste seizoen van Dear White People was ijzersterk, maar wist op 2 procent na geen perfecte score te bemachtigen. Netflix harkte die eer dit jaar alsnog binnen met het tweede seizoen van deze komedie/drama. Dear White People speelt zich af op een universiteit waar iedereen denkt dat ze heel liberaal bezig zijn, maar de werkelijkheid steekt heel anders in elkaar.

One Day at a Time (seizoen 2)

One Day at a Time is als zo’n oude sitcom die eeuwig op televisie wordt herhaald, maar dan met een modern sausje. Je moet ervan houden, zeker met de dikke Amerikaanse laag die erover ligt. Toch kun je niet om de Rotten Tomatoes score van deze sitcom heen: 100 procent.

Reageer op artikel:
7 Netflix series die 100 procent scoorden op Rotten Tomatoes in 2018
Sluiten