Netflix zet alle series stil vanwege het coronavirus

Er worden alsmaar meer maatregelen genomen tegen het coronavirus. Naast dat bioscopen gaan sluiten blijkt nu ook Netflix actie te ondernemen. De streamingdienst heeft namelijk besloten om de opnames van al zijn series stil te zetten.

Zoals het ernaar uitziet worden alle acteurs en crewleden van original series naar huis gestuurd, waaronder de mensen achter het vierde Stranger Things seizoen. Dit alles natuurlijk om besmettingsgevaar te voorkomen.

Netflix volgt het voorbeeld van Hollywood

Het werd al eerder bekend dat enkele grote bioscoopreleases zijn uitgesteld, waaronder die van James Bond: No Time to Die, Mulan, A Quiet Place 2. Tevens zijn de opnames van veel films stilgelegd, waaronder die van The Batman. (Een complete lijst met titels die tot nu toe uitgesteld zijn is overigens hier te vinden)

Of aankomende Netflix series hierdoor uiteindelijk ook later zullen verschijnen dan gepland was, is nog niet bekend. Al is de kans natuurlijk vrij groot dat enkele titels vanwege deze vertraging pas enkele maanden later afgerond kunnen worden.

Naast het feit dat enkele door Netflix zelf geproduceerde series waarschijnlijk vertraging oplopen, zijn er volgens analisten nog andere factoren waardoor de streamingdienst straks mogelijk minder winst zal maken. Zo is er een kans dat mensen over een tijdje moeten bezuinigen op luxe producten, waardoor ze er misschien voor kiezen om hun Netflix-abonnement op te zeggen.

Kijktips

We kunnen het ons voorstellen dat je deze dagen wel behoefte hebt aan wat kijktips. Vandaar dat we onlangs al een lijstje maakte met Netflix films en series die qua stijl of inhoud wat weg hebben van Altered Carbon.

Mocht sci-fi niet zo jouw ding zijn dan sluit dit overzicht met 10 goede Netflix thrillers misschien beter aan bij jouw smaak. Daarnaast hebben nog veel meer Netflix lijstjes en artikelen, welke allemaal te vinden zijn op onze dagelijks bijgewerkte Netflix overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Netflix zet alle series stil vanwege het coronavirus
Sluiten