Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 sep 2018

Topnieuws: deze topseries gaan toch niet van Netflix verdwijnen (en deze wel)

Het was even schrikken voor fans van topseries als How I Met Your Mother, Sons of Anarchy en Homeland. Al enkele weken stond er op Netflix een melding bij dat ze op 8 september zouden verdwijnen.

Netflix behoudt toch topseries

Het betrof niet simpelweg een hele rits aan zeer geliefde series, maar het ging ook nog eens om titels die sinds het debuut van Netflix in Nederland op de dienst staan. Balen dus! In de aanloop tot 8 september hoopten we op een last-minute verlenging van de licenties.

Die bleef echter uit. Of toch niet? Ondertussen zijn we de 8 september gepasseerd, en is de schade relatief beperkt gebleven. Waar de streamingdienst normaal vrijwel alle te verdwijnen films en series daadwerkelijk schrapt, zijn dit keer een flink aantal topseries beschikbaar gebleven.

netflix series

Het was dus een spannend weekend. Er zijn een aantal slachtoffers gevallen: van Modern Family, American Horror Story en White Collar zijn een aantal seizoenen verdwenen. Die lijken voorlopig ook niet terug te gaan keren.

Juich echter niet te vroeg. De series zijn namelijk met slechts één maand verlengd

Alle andere te verdwijnen seizoenen series zijn gewoon gespaard gebleven. Je kunt dus New Girl, Prison Break, American Horror Story, White Collar, Modern Family, Sons of Anarchy en Homeland blijven bingen.

Juich echter niet te vroeg. De bovenstaande series zijn namelijk met slechts één maand verlengd, dit keer staat de verdwijndatum van 8 oktober erbij. De kans is groot dat de licenties een aantal keren met één maand verlengd zullen worden, om vervolgens voor een langere periode vastgelegd te worden.

Althans, daar lijkt het sterk op en hopen we natuurlijk ook op. Al met al is de grote, onvermijdelijke klap toch ontweken. Dat scheelt enorm, in een aanbod dat al als karig ervaren wordt door veel gebruikers. Wordt vervolgd!

⚡️Lees ook: deze acht onmisbare films en series komen deze week naar Netflix

 

Reageer op artikel:
Topnieuws: deze topseries gaan toch niet van Netflix verdwijnen (en deze wel)
Sluiten